20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Έτοιμος και για Εθνική Καναδά ο Νερς!

Ο Νικ Νερς έστειλε τους Ράπτορς στους πρώτους τελικούς της ιστορίας τους στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ ως πρώτος προπονητής και στον Καναδά λατρεύεται σαν θεός, αναλαμβάνοντας τώρα και την Εθνική.

Οι Τορόντο Ράπτορς ανέλαβαν την ευθύνη πολλών ρίσκων το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα, σε όσες κινήσεις έκαναν. Εμπιστεύτηκαν τη θέση του πρώτου προπονητή στον Νικ Νερς, που μέχρι τότε δεν είχε προϋπηρεσία σε αυτή τη θέση, ενώ βρισκόταν στην ομάδα για πέντε χρόνια ως βοηθός. Έκαναν την περίφημη ανταλλαγή του Καουάι Λέοναρντ με τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, την οποία αρχικά κανείς εκ των δύο δεν ήθελε, ενώ άλλαξαν και σέντερ στην ουσία, φέρνοντας τον Μαρκ Γκασόλ και στέλνοντας στο Μέμφις τον Γιόνας Βαλαντσιούνας.

Και δικαιώθηκαν σε όλες τις επιλογές, αφού μετά το θρίαμβο επί των Μπακς στο Game 6 των τελικών Ανατολής, προκρίθηκαν για πρώτη φορά στους τελικούς του ΝΒΑ. Πολλοί ασχολούνται με τον Λέοναρντ, ή με τη δικαίωση του Κάιλ Λάουρι, που βγήκε μπροστά σε αντίθεση με τα προηγούμενα, ενώ είχε ακούσει πολλά, με τους «Δεινόσαυρους» να επιλέγουν να μην φέρουν τον Μάικ Κόνλεϊ. Στρατηγικό ρόλο σε όλες αυτές επιλογές είχε και ο άνθρωπος, που βρίσκεται στον πάγκο τους.

Οι Ράπτορς βγήκαν δεύτεροι στην Ανατολή με 58-24 και πέρασαν με «μπρέικ» στο Μιλγουόκι στους τελικούς, με τον κόουτς Νερς να προβάλλει ως επόμενος κορυφαίος προπονητής της λίγκας. Στον Καναδά ήδη τον λατρεύουν και η ομοσπονδία θα του προσφέρει τη θέση του πρώτου προπονητή για την Εθνική Ανδρών.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας πλησιάζει και η θέση μοιάζει καπαρωμένη για τον Νερς, που θα κατευθύνει την Εθνική Καναδά. Το ρόστερ, άλλωστε, είναι πλούσιο και η μεγάλη διάκριση ένας ανοικτός στόχος, θεωρώντας πως ο 51χρονος τεχνικός μπορεί να το κάνει... όπως στους Ράπτορς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ