19 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Έτοιμος… για τα δύσκολα ο ΠΑΟΚ

Η υποχρέωση της Οπάβα βγήκε άνετα, ο ΠΑΟΚ έκανε ξανά περίπατο κόντρα στους Τσέχους, «διαλύοντάς» τους και στην Πυλαία με... στρογγυλή «50άρα» στο 93-43 και δείχνοντας έτοιμος για τις δύο μεγάλες προκλήσεις, που έχουν μπροστά τους για την πρόκριση στους «16» του BCL, με την Φριμπούρ εκτός και την Τενερίφη εντός.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ έδειξε από νωρίς πως ο αγώνας θα ήταν... παράσταση για ένα ρόλο, με τα «κέφια» του Γκος σε δημιουργία και εκτέλεση να οδηγούν σε διαφορά 12 πόντων στο πρώτο μόλις εξάλεπτο, εκεί όπου με φόλοου κάρφωμα ο Τζέφερσον διαμόρφωσε το 19-7. Η αστοχία από μακριά δεν αποτέλεσε πρόβλημα, ιδιαίτερα όταν στην απέναντι πλευρά υπήρχε μονοδιάστατο παιχνίδι με τον Κλέτσκα, με τις λύσεις σε ανοικτό γήπεδο να «γράφουν» το 26-12 της πρώτης περιόδου.

Όταν λύθηκε και το πρόβλημα του μακρινού σουτ, τότε η διαφορά άρχισε να ανοίγει πολύ περισσότερο υπέρ των παικτών του Παπαθεοδώρου. Μετά το αρχικό 0-4 του δευτέρου δεκαλέπτου από τους Ντραγκούν-Στέπανεκ, ένα σερί 19-0 έδειξε στην Οπάβα πως... δεν υπήρχει τίποτα που μπορούσε να διεκδικήσει, με τέσσερα τρίποντα να σημειώνονται σε εκείνο το διάστημα από ισάριθμους διαφορετικούς παίκτες (45-16 στο 16'). Λογικό ήταν να αρχίσει να μπαίνει... σε φάση ρελαντί ο ΠΑΟΚ, χωρίς να χαθεί κάτι, όπως φάνηκε στο 49-22 του ημιχρόνου.

Η χαλάρωση αυτή δε θα μπορούσε να τιμωρηθεί από μια αρκετά αδύναμη ομάδα, αποδεκατισμένη γαρ, η οποία δεν εκμεταλλεύτηκε καθόλου το γεγονός αυτό και η μεγαλύτερη μείωση ήταν μέχρι το -23, με το σουτ του Στέπανεκ να «γράφει» το 58-35. Ο Τέπιτς έδειξε, μετά το 26ο λεπτό, διάθεση να προσφέρει λύσεις και η δική του ατομική ποιότητα ήταν αρκετή, ώστε το κοντέρ να καταγράψει +31 στο τέλος της τρίτης περιόδου, με 67-36.

Η απόσταση αυτή θα έφτανε ακόμη και στο +40, με τον Παπαθεοδώρου να θέλει ενέργεια και τον Τσόχλα να μπαίνει επίσης στην «εξίσωση» (79-39 στο 33'). Η τυπική διαδικασία ήταν γνωστή από πριν και η Οπάβα είχε... παρατήσει το ματς, με αποτέλεσμα απλά να μεγαλώνει ξανά και ξανά η «ψαλίδα», μέχρι το σημείο που άγγιξε το +50 με 1/2 βολές του Τζέφερσον για το 93-43 στα 28", σκορ με το οποίο τελείωσε το ματς.

Δεκάλεπτα: 26-12, 49-22, 67-36, 93-43

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ: Κάλλιστα στη θέση του κορυφαίου μπορούσαν να βρίσκονται όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Κανείς δεν υστέρησε. Θα ξεχωρίσουμε, όμως, τον Τζόντρε Τζέφερσον, καθώς έδωσε σημαντικά δείγματα γραφής από την πρώτη του εμφάνιση με τα «ασπρόμαυρα». 11 πόντοι, οκτώ ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, δύο κλεψίματα, δύο τάπες και άφθονο θέαμα. Ο Αμερικανός ξεκίνησε πολύ καλά, έστω και με αδύναμο αντίπαλο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν η μία ομάδα έχει 53.85% στα σουτ εντός παιδιάς και η άλλη 26.15%, η μία συσχετισμό ασίστ-λαθών στο 26-11 και η άλλη στο 9-15, τότε δεν χρειάζεται να συζητήσουμε πολλά, για το πώς ανοίγει τόσο πολύ μια διαφορά.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ