25.6 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Έτοιμος για κάθε πρόκληση ο Ολυμπιακός (pics)

Στο μακρινό Κουρσκ ταξιδεύει ο Ολυμπιακός, για να τεθεί αντιμέτωπος με την Ντιναμό, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας Γυναικών.

Οι «ερυθρόλευκες», μετά την ιστορική νίκη τους επί της Σοπρόν, θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις τους στο «Sport Concert Complex» (23/01, 18.00) κόντρα στις Ρωσίδες που προελαύνουν στο Β’ Όμιλο με 9-0. Μόνο αυτές και η Εκατέρινγκμπουργκ, από τον Α’ Όμιλο, δεν έχουν ηττηθεί φέτος στη διοργάνωση. H Πηνελόπη Παυλοπούλου, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη, στάθηκε στη δυσκολία της αποστολής τους: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα στον όμιλό μας και ίσως μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Σίγουρα, έχουμε μια πολύ δύσκολη αποστολή μπροστά μας, γιατί είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι το οποίοι συνοδεύεται και από ένα πολύ κουραστικό ταξίδι. Εμείς όμως, από τη μεριά μας, είμαστε έτοιμες για κάθε πρόκληση. Μέσα από τις προπονήσεις θα προσπαθούμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το παιχνίδι απέναντι στην Ντιναμό Κουρσκ στο οποίο θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Με συγκέντρωση και προσήλωση στο στόχο μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μεγάλη νίκη επί της Σοπρόν, στο «Τάσος Καμπούρης» της Χαλκίδας, που ήταν η πρώτη στην ιστορία του στους ομίλους της Ευρωλίγκας Γυναικών. Η 22άχρονη γκαρντ πρόσθεσε πόσο βοήθησε αυτό το αποτέλεσμα στην ψυχολογία τους: «Ήταν πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Αισθανόμαστε πάρα πολύ δικαιωμένες για τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλει τόσο καιρό. Προφανώς, δεν είμαστε ικανοποιημένες με μία νίκη στην Ευρωλίγκα και θέλουμε να κυνηγήσουμε κι άλλες και αυτές θα έρθουν μόνο με καλές εμφανίσεις. Οπότε, με το να βελτιωνόμαστε συνέχεια και να παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο στους αγώνες και στις προπονήσεις, πιστεύω ότι αφού ήρθε η πρώτη μας νίκη και βρήκαμε τι χρειάζεται για να πάρουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα θα είμαστε ακόμα καλύτερες στη συνέχεια».

Όσον αφορά στο «κλειδί» για καλή εμφάνιση στο Κουρσκ, απέναντι στις αήττητες Ρωσίδες, εξήγησε πως θα είναι η καλή αμυντική παρουσία τους: «Θα πρέπει να έχουμε πολύ καλή παρουσία στο αμυντικό μας κομμάτι, κυρίως. Πρόκειται για ένα εκτός έδρας παιχνίδι και συνηθίζεται ως ένα σημείο η επίθεση να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Στη Ρωσία, λοιπόν, θα πρέπει να έχουμε ως βασική μας αρχή την άμυνα και μετά να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι επιθετικά. Θα πρέπει όλοι να δώσουμε το κάτι παραπάνω και η εμφάνισή μας να συνοδεύεται από πολλούς καλούς παράγοντες».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ