20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έτοιμος για επιστροφή ο Τόμας

Ο Αϊζάια Τόμας φαινόταν έτοιμος να γράψει την δική του ιστορία, αλλά ένα πρόβλημα στο γοφό έφερε τα πάνω κάτω. Μια επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μοιάζει έτοιμη να φέρει για μία ακόμη φορά ... τούμπα τα πάντα.

Πριν από πέντε μήνες και μετά από πολύ πόνο και μεγάλη αναποφασιστικότητα ο Τόμας αποφάσισε να υποβληθεί σε επέμβαση στο γοφό για να διορθώσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.

"Η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα για μένα", δήλωσε στο ESPN ο 31χρονος γκαρντ: "Δεν πονάω πλέον, μπορώ να κάνω κάθε κίνηση. Για τρία χρόνια προσπαθούσα να αντιμετωπίσω τους καλύτερους παίκτες του κόσμου παίζοντας με ένα πόδι. Χρειαζόμουν τη βοήθεια των παιδιών μου για να φορέσω τις κάλτσες μου το πρωί. Τώρα μπορώ να σηκώνω βάρη, να κάνω ασκήσεις, να προπονούμαι δύο φορές την ημέρα. Μπορώ να κάνω τα πάντα στο γήπεδο. Νιώθω και πάλι 31 χρονών! Και έχω και επιστημονικά στοιχεία για να το αποδείξω".

Πριν από επτά μήνες ο Τόμας δόθηκε στους Κλίπερς από τους Ουίζαρντς, οι οποίοι με τη σειρά τους τον άφησαν ελεύθερο. Έπρεπε κάτι να αλλάξει για να ξαναπαίξει μπάσκετ και αυτό το κάτι ήταν η επέμβαση από τον καλύτερο στο είδος, τον Ντρ. Έντουιν Σου. Ο Σου, από τους κορυφαίους ορθοπεδικούς στη Νέα Υόρκη, του έδειξε πως τα οστά στο γοφό του "τρίβονταν" το ένα με το άλλο και αυτό προξενούσε ιδιαίτερα μεγάλο πόνο και φυσικά περιορισμό στις κινήσεις, οδηγώντας τον συχνά να χάνει την ισορροπία του. 

"Πριν την επέμβαση ήταν εμφανές πως χρησιμοποιούσε τη δεξιά πλευρά και αυτό ήταν επίπονο. Ήταν φυσικό να αποφεύγει να προσγειωθεί ή να πατήσει από την αριστερή πλευρά. Τέσσερις μήνες μετά την επέμβαση όλα είχαν ήδη αλλάξει και υπάρχει συμμετρία σε κάθε κίνηση. Τώρα παίζει σαν να έχουν περάσει οχτώ μήνες από την επέμβαση. Όχι μόνο πέντε. Δουλεύει σκληρά, κινείται γρήγορα και είναι σε θέση να κάνει κανονικά άλματα".

Ακριβώς επειδή ο Τόμας είναι επαγγελματίας αθλητής και η εκρηκτικότητα είναι από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, εφάρμοσε και μια μοναδική τεχνική, λαμβάνοντας υπόψη και την ηλικία του παίκτη, ώστε να μπορεί να επιστρέψει στη δράση. "Ο σκοπός ήταν να μην πονάει, να διορθωθεί το πρόβλημα, αλλά να του προσφέρουμε και καλύτερη κίνηση. Αθλητές σαν τον Αϊζάια πιστεύουμε πως έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να επιστρέψουν 100% στην κανονική ζωή τους".

Τα προβλήματα του Τόμας άρχισαν μετά από έναν τραυματισμό του στα πλέι οφ του 2017, όταν αγωνιζόταν για τους Σέλτικς, όπου έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του με 28.9 πόντους μέσο όρο. Στο τέλος της σεζόν δόθηκε στους Καβαλίερς στην ανταλλαγή με τους Καβαλίερς για τον Καϊρί Ίρβινγκ. Αποδείχθηκε πως βιάστηκε να επιστρέψει στα παρκέ μετά τον τραυματισμό του και αυτό δημιούργησε προβλήματα. Πάλευε να βρει τον καλό του εαυτό. Δόθηκε στους Λέικερς το Φεβρουάριο του 2018, ακολούθησαν το Ντένβερ και η Ουόσινγκτον μέχρι να δοθεί στους Κλίπερς και να μείνει τελικά χωρίς συμβόλαιο. Τώρα δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση και περιμένει προτάσεις.

Ο ίδιος δηλώνει πως ίσως η κατάσταση με τον κορονοϊό ήταν μια ευλογία για τη δική καριέρα τουλάχιστον: "Μέσα σε όλο αυτό το κακό, μου επέτρεψε να πάρω το χρόνο ώστε να κάνω την επέμβαση, αλλά και την αποκατάσταση. Είχα το χρόνο να είμαι έτοιμος για την επιστροφή. Πήρα τη σωστή απόφαση και ανυπομονώ να δείξω σε όλους πως μπορώ και πάλι να προσφέρω σε μια ομάδα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ