27.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Έτοιμοι για το Προολυμπιακό!

Η αυλαία στο Παγκόσμιο Κύπελλο έπεσε. Στη γραμμή εκκίνησης όμως ετοιμάζονται να ξαναμπούν 24 ομάδες για το μεγάλο ραντεβού του 2020: Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Κίνα έδωσε οχτώ εισιτήρια και άλλα τέσσερα θα δοθούν μέσα από τα Προολυμπιακά Τουρνουά με την Ελλάδα να διεκδικεί ένα από αυτά.

Η FIBA ανακοίνωσε και επισήμως τις 24 ομάδες που θα διεκδικήσουν μια θέση στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη. Τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν 23-28 Ιουνίου και θα πάρουν μέρος οι 16 καλύτερες ομάδες, μετά τις οχτώ που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους, σύμφωνα με το ranking της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Οι οχτώ που θα είναι σίγουρα στο Τόκιο είναι η διοργανώτρια Ιαπωνία και οι Αργεντινή, Αυστραλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιράν, Νιγηρία και ΗΠΑ. Οι ομάδες θα που θα διεκδικήσουν μια θέση μέσα από τα Προολυμπιακά Τουρνουά, είναι οι: Ανγκόλα, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Κροατία, Τσεχία, Δομινικανή Δημοκρατία, Γερμανία, ΕΛΛΑΔΑ, Ιταλία, Κορέα, Λιθουανία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Σενεγάλη, Σερβία, Σλοβενία, Τυνησία, Τουρκία,  Ουρουγουάη, Βενεζουέλα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ