21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έτοιμοι για την πρόκληση στο Ρέθυμνο (pics)

Την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας τους ολοκληρώνουν στο Ρέθυμνο και ο ενθουσιασμός τους, εν όψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, είναι διάχυτος.

Στο «Μελίνα Μερκούρη», σε εξαιρετικό κλίμα, προπονούνται οι Κρητικοί υπό την τεχνική καθοδήγηση του Σταύρου Μυκονιάτη. Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, χαρακτήρισε ως πρόκληση το νέο σταθμό της καριέρας του, ενώ σημείωσε πως αγωνιστικά θα βοηθήσει στο κομμάτι της εμπειρίας: «Το Ρέθυμνο είναι πρόκληση για εμένα. Για αυτό και δεν άργησα να δεχθώ την πρόταση της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόουτς και τη διοίκηση που μου εμπιστεύονται μια θέση στο ρόστερ. Άρα εγώ δεν έχω να κάνω τίποτα παραπάνω από το να δώσω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι από τους μεγαλύτερους ηλικιακά Έλληνες στην ομάδα και θα προσπαθήσω να βοηθήσω στο κομμάτι της εμπειρίας όσον αφορά στους Αμερικανούς για να μπουν στο κλίμα του ελληνικού μπάσκετ και όσον αφορά στα νεαρά παιδιά, καθώς είναι πολύ σημαντικό να διαθέτεις νέους αθλητές με φιλοδοξίες, κίνητρο και να είναι σε θέση να σου δώσουν ενέργεια. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για τη λειτουργία μιας ομάδας».

Για την παρουσία του στην πόλη, αλλά και την ομάδα, συμπλήρωσε: «Προσωπικά και μπασκετικά, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Ρέθυμνο. Εδώ και αρκετά χρόνια στην Basket League δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα και νομίζω τέτοιες ομάδες σπανίζουν και είναι κόσμημα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πραγματικά, πιστέψτε με, είναι τιμή μου και δεν έχω παρά να τους ανταμείψω για την επιλογή τους».

Σε ερώτηση για το μεγαλύτερο ανταγωνισμό, που αναμένεται την καινούρια σεζόν, απάντησε: «Συμφωνώ απόλυτα. Μας περιμένει ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πραγματικά, δεν μπορώ να βρω τις δύο ομάδες που θα κινδυνεύσουν. Κάθε αγωνιστική θα είναι τελικός. Προσωπικά, θεωρώ πως είναι πολύ καλό να αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο. Δεν μου άρεσε να βλέπω ομάδες στην Basket League να χάνουν με 30 και 40 πόντους. Πραγματικά χαίρομαι που το ερχόμενο πρωτάθλημα αναμένεται ανταγωνιστικό. Απαιτείται συνεχή εγρήγορση. Δεν σταματάει η δουλειά στο γήπεδο και αν δουλεύεις σωστά και έχεις πίστη στην ομάδα, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, στο τέλος θα δικαιωθείς».

Πανέτοιμος για το βήμα παραπάνω και τη συμμετοχή του στην Basket League δήλωσε, από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος: «Το Ρέθυμνο και η Basket League είναι μια πρόκληση για εμένα. Έκανα μια καλή χρονιά στην Α2 και θεωρώ πως είμαι έτοιμος για το βήμα παραπάνω. Βέβαια, πρόκειται για μια διαφορετική κατηγορία, με περισσότερη δύναμη και διαφορετικές ταχύτητες, αλλά νιώθω πως με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρω και θα βοηθήσω την ομάδα».

Ο Τράβις Ντάνιελς, που θα ενισχύσει την ομάδα για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ανέφερε από την πλευρά του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέλος του Ρεθύμνου Cretan Kings για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Έχω μεγάλες προσδοκίες για τη φετινή χρονιά. Μέχρι στιγμής από αυτά που έχω δει από τους συμπαίκτες μου μπορώ να πω ότι θα δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό σύνολο, καθώς ξεχωρίζουν για το ταλέντο και το πάθος τους σε κάθε προπόνηση. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να βελτιώσω κάθε στατιστική κατηγορία μου σε σχέση με την περσινή χρονιά και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ