25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Έτοιμη η σύνθεση των Προολυμπιακών Τουρνουά Γυναικών

Οι 16 ομάδες βρίσκονται στην εκκίνηση και επίσημως. Τα εισιτήρια για τα Προολυμπιακά Τουρνουά μπάσκετ Γυναικών, που θα οδηγήσουν στο Τόκιο το 2020 έχουν ήδη δοθεί μετά την ολοκλήρωση των τουρνουά σε Αφρική, Αμερική και Ασία/Ωκεανία.

Μοζαμβίκη και Νιγηρία πήραν τις δύο τελευταίες θέσεις από την Αφρική, Βραζιλία, Καναδάς, Πουέρτο Ρίκο και ΗΠΑ έκαναν το επόμενο βήμα από την Αμερική, ενώ Αυστραλία, Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα από Ασία/Ωκεανία συμπλήρωσαν το "κάδρο", στο οποίο βρίσκονταν ήδη έξι ομάδες από την Ευρώπη, μέσω του Ευρωμπάσκετ 2019.

Οι 16 ομάδες είναι οι:

Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ιαπωνία, Μοζαμβίκη, Νιγηρία, Πουέρτο Ρίκο, Σερβία, Ν. Κορέα, Ισπανία, Σουηδία και ΗΠΑ. Τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά θα φιλοξενηθούν στο Βέλγιο (Οστάνδη), την Κίνα (Φοσάν), τη Γαλλία (Μπουρζ) και τη Σερβία (Βελιγράδι). Η κλήρωση για τη σύνθεση των ομίλων και το που θα παίξει ο καθένας από αυτούς θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου στα γραφείο της FIBA στη Γενεύη. ΗΠΑ και Ιαπωνία έχουν ήδη την πρόκριση στα χέρια τους ως Παγκόσμια πρωταθλήτρια 2018 και διοργανώτρια χώρα αντίστοιχα, αλλά παρόλα αυτά θα αγωνιστούν στα Προολυμπιακά Τουρνουά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ