17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Έτοιμη για το… βήμα παραπάνω η Ιταλία (pics)

Ο Ντανίλο Γκαλινάρι έχει πανηγυρίσει μετάλλια με τη Ιταλία μόνο στα «μικρά» Ευρωμπάσκετ, θεωρεί όμως πως η έφθασε η ώρα για το… βήμα παραπάνω με την Εθνική Ανδρών.

«Χάλκινος» τόσο ως Έφηβος (2005) όσο και ως Νέος (2007), ο 30χρονος φόργουορντ θα ενισχύσει κανονικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019, το οποίο μάλιστα αντιμετωπίζει ως ευκαιρία για κάτι καλό. Οι Ιταλοί έχουν φθάσει μέχρι και την τέταρτη θέση της διοργάνωσης, αλλά τη δεκαετία του ’70 (1970 και 1978), ενώ στα προηγούμενα δύο Παγκόσμια Κύπελλα -στην Τουρκία το 2010 και στην Ισπανία το 2014- δεν προκρίθηκαν καν. Στην Κίνα, από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, η πρόκληση είναι μεγάλη και δεν θέλει να την αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη ο διεθνής των Λος Άντζελες Κλίπερς.

«Μπορούμε να προχωρήσουμε. Η ώρα ήρθε για εμάς, για να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό. Είμαστε ώριμοι πλέον και, ως ομάδα, δεν θα πρέπει να βάζουμε όρια στον εαυτό μας», παραδέχθηκε ο Ντανίλο Γκαλινάρι. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Μάρκο Μπελινέλι δεν έδωσαν το παρών στα προκριματικά, λόγω των υποχρεώσεών τους στο ΝΒΑ με τους Καλιφορνέζους ο πρώτος και με τους Σαν Αντόνιο Σπερς ο δεύτερος, ωστόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ρομέο Σακέτι θα έχει αμφότερους στη διάθεσή του στα ασιατικά παρκέ. «Ναι, έχουμε μιλήσει και όλα είναι ξεκάθαρα. Είναι μεγάλη ευκαιρία για όλους μας, για ολόκληρη τη χώρα, μια περιπέτεια που θέλουμε να ζήσουμε. Συνέχεια μιλάμε με το Μάρκο για την Εθνική. Είμαστε σίγουροι για την παρουσία μας και, παράλληλα, ενθουσιασμένοι», επεσήμανε.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γείτονας χώρας έχει κληρωθεί στο Δ’ Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Φοσάν, στο πλαίσιο του οποίου θα τεθεί αντιμέτωπο με τη Σερβία, τις Φιλιππίνες και την Αγκόλα. Εφόσον εξασφαλίσει την πρόκριση, θα διασταυρωθεί με τις προκριθείσες ομάδες του Γ’ Ομίλου (Ισπανία, Ιράν, Τυνησία, Πουέρτο Ρίκο). «Εφόσον όλοι οι κορυφαίοι παίκτες της Σερβίας έρθουν στην Κίνα, θα είναι η ομάδα που θα θέλουμε να κερδίσουμε», αρκέστηκε να δηλώσει σχετικά ο Ντανίλο Γκαλινάρι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ