19 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Έτοιμη για νέο ρεκόρ η Νέα Ζηλανδία (pics)

Το μπάσκετ στη Νέα Ζηλανδία κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του κόσμου, ο οποίος άλλωστε αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της Εθνικής τους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κίνα, στο Όκλαντ, συγκεντρώθηκαν για να την παρακολουθήσουν 8.400 φίλαθλοι. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε την παρουσία του στο δεύτερο προκριματικό γύρο και τον επόμενο εντός έδρας αγώνα του, με την Ιορδανία, θα τον δώσει στο Κράισττσερτς. Θεωρείται δεδομένο, από την ομοσπονδία, πως οι συμπατριώτες τους θα δώσουν ξανά δυναμικά το παρών, δημιουργώντας ρεκόρ και στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Το ματς θα λάβει χώρα στις 29 Νοεμβρίου και ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο κόσμος στο Κράισττσερτς "διψάει" για μπάσκετ. Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καντέρμπερι και η ακαδημία Μέινλαντ Ιγκλς κάνουν σπουδαίες κινήσεις. Το μπάσκετ ευημερεί. Πρόκειται, λοιπόν, για μεγάλη ευκαιρία», ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής του αθλήματος στη χώρα, Ίαν Πότερ.

«Οι κάτοικοι του Κράισττσερτς θα συρρεύσουν στο κλειστό, για να δουν από κοντά έναν διεθνή αγώνα. Δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν μακριά. Το μπάσκετ είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στο σχολείο του Καντέρμπερι και θα είναι φανταστικό και για τους παίκτες και για τους φιλάθλους που θα βρεθούν εδώ», συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος για το μπάσκετ στην περιοχή, Πολ Ντάγκαν.

Η πάλαι ποτέ «Horncastle Arena», που πλέον ονομάζεται «CBS Canterbury Arena», βρίσκεται στο προάστιο Άντινγκτον και είναι η μεγαλύτερη κλειστή εγκατάσταση στην περιοχή, με τη χωρητικότητά της -ανάλογα με τη διοργάνωση που φιλοξενεί- να κυμαίνεται από 6.700 έως 8.888 θεατές. Άνοιξε τις πύλες της το 1998 και είναι η έδρα των Καντέρμπερι Ραμς, οι οποίοι αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ