22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Έσωσε πρόσφυγα ο Γκασόλ (pics)

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε ο Μαρκ Γκασόλ, αποδεικνύοντας τις έντονες κοινωνικές ευαισθησίες του. Συνείσφερε στη διάσωση γυναίκας πρόσφυγα από το Καμερούν.

Ο 33χρονος σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό του όταν συμμετείχε ως εθελοντής σε αποστολή της οργάνωσης «Proactiva Open Arms», η οποία δημιουργήθηκε στην Ισπανία για να βοηθήσει πρόσφυγες και μετανάστες που εγκαταλείπουν τον πόλεμο και τη φτώχεια για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, πήρε μέρος σε αποστολή διάσωσης στη Μεσόγειο και όπως έγραψε, μετά την ολοκλήρωσή της, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: «Απογοήτευση, θυμός κι έλλειψη βοήθειας. Είναι απίστευτο πώς τόσοι πολλοί ευάλωτοι άνθρωποι εγκαταλείπονται στο θάνατο στη θάλασσα. Μεγάλος είναι ο θαυμασμός μου για τους... συμπαίκτες μου, αυτή τη στιγμή, στην Proactiva Open Arms».

Ο Μαρκ Γκασόλ είχε, πρόσφατα, παραχωρήσει και συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα «El Pais», για το ίδιο θέμα. «Έχω δύο παιδιά, την Τζούλια και το Λούκα. Θέλω να τους δώσω το παράδειγμα. Φαντάζομαι την αγωνία, την αγωνία των γονιών που προσπαθούν να διασχίσουν με τα παιδιά τους τη Μεσόγειο από την Αφρική για να φθάσουν στην Ευρώπη. Τι εκβιασμούς, δολοφονίες, απειλές κάθε είδους δέχονται, διακινδυνεύοντας τα πάντα για να φθάσουν σε μια χώρα που θα μπορούν να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια. Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να συνεισφέρουμε. Είναι πολύ διαφορετικό να ακούμε ή να διαβάζουμε ότι κάποιοι πνίγονται εδώ κι εκεί στη Μεσόγειο. Είναι πολύ διαφορετικό, όμως, να βλέπετε έναν άνθρωπο νεκρό στη θάλασσα, έναν άνθρωπο που για μια οικογένεια ήταν το κέντρο του κόσμου», ανέφερε σχετικά.

Ο Ισπανός διεθνής, που βρίσκεται σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, πρόσθεσε στη συνέχεια το αυτονόητο: πως οι νίκες εντός παρκέ, με τις «αρκούδες» στο ΝΒΑ, δεν μπορούν να συγκριθούν με τη χαρά της σωτηρίας μιας ανθρώπινης ζωής. Όπως συμπλήρωσε, στέλνοντας το μήνυμά του προς όλους ώστε να πράξουν όπως εκείνος: «Οι νίκες με τους Μέμφις Γκρίζλις δεν είναι τίποτα μπροστά στο να δίνεις ένα χέρι για την αντιμετώπιση της καθημερινής τραγωδίας των χιλιάδων μεταναστών που διακινδυνεύουν και συχνά χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη δυστυχία».

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, η γυναίκα που ονομάζεται -όπως τους είπε- Τζοζεφίν βρέθηκε ζωντανή και διασώθηκε, όχι όμως και δύο ακόμα άτομα που εντοπίστηκαν, άλλη μία γυναίκα κι ένα παιδί, τα οποία είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους όταν έφθασαν στο σημείο οι διασώστες. «Πρόκειται για απάνθρωπες, εγκληματικές πράξεις. Αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν σωθεί. Η ακτοφυλακή είπε πως έσωσε 158 ανθρώπους, αλλά συνειδητοποιούμε καθημερινά πως υπάρχουν στη θάλασσα κι άλλοι άνθρωποι, για τους οποίους ίσως κανείς να μη γνωρίζει τίποτα. Εμείς είχαμε κάποιες πληροφορίες, από διερχόμενα σκάφη. Εάν αργούσαμε για 15-20 λεπτά, μπορεί η γυναίκα να ήταν κι εκείνη νεκρή», αρκέστηκε να προσθέσει ο Μαρκ Γκασόλ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ