21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Έστειλε το… μπαλάκι στον Ολυμπιακό ο Πρωτέας

Ο Πρωτέας Βούλας ήταν ο μεγάλος νικητής στο δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος της Α' ΕΣΚΑΝΑ Εφήβων, καταβάλλοντας με 79-71 τον Ολυμπιακό και αφού πρώτα έκανε σπουδαία ανατροπή, με τα πάντα να κρίνονται σε τρίτο αγώνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Την έδρα του αξιοποίησε ο Πρωτέας Βούλας, ώστε να ισοφαρίσει την τελική σειρά του πρωταθλήματος της Α' ΕΣΚΑΝΑ στους Εφήβους με τον Ολυμπιακό σε 1-1, κερδίζοντας με 79-71, και να την οδηγήσει σε τρίτο και τελευταίο τελικό. Αυτός θα πραγματοποιηθεί στο βοηθητικό γήπεδο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, με το πέρας του οποίου ασφαλώς θα στεφθεί ένας εκ των δύο πρωταθλητής της Ένωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, ήταν εκείνοι που ήλεγχαν το ρυθμό του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να το εκμεταλλευτούν, αφού μετά από ένα κυρίαρχο πρώτο δεκάλεπτο (14-20), πήγαν στα αποδυτήρια σε απόσταση τριπόντου από τους γηπεδούχους (29-32). Οι παίκτες του Θόδωρου Τερζή, έτσι, μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και σύντομα πήραν τα ηνία, φτάνοντας τη διαφορά ακόμη και σε διψήφιο νούμερο, προηγούμενοι με 70-59 στα δύο περίπου λεπτά πριν από τη λήξη. Εκεί υπήρξε αντίδραση από την πλευρά του Ολυμπιακού, που με σερί 0-6 και πιέζοντας σε όλο το γήπεδο έδειχνε ικανός για ανατροπή, αλλά ένα τρίποντο του Κρανιά στα 72" πριν από την εκπνοή, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Πρωτέα. Το παιχνίδι θα κρινόταν οριστικά υπέρ της ομάδας της Βούλας, όταν μετά το τρίποντο του Κολοβέρου για τους Πειραιώτες και χαμένη δική της επίθεση, ο Τσακναρίδης έκλεψε την μπάλα από τον Κολοβέρο για ένα εύκολο λέι απ και το 75-68. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τη γραμμή των βολών, χωρίς να αλλάξει κάτι.

Δεκάλεπτα: 14-20, 29-32, 50-42, 79-71
Πρωτέας Βούλας (Τερζής): Μυλωνάκης, Κρανιάς 13(2), Ναμίας, Τσακναρίδης 10(1), Νικολάκης, Βλάχος, Τομαρόπουλος 6(2), Ματσάγγος 21(2), Μιχαήλ Κ., Γάργαλης 13(2), Αδαμαντίδης, Καματερός 16.
Ολυμπιακός (Χρυσανθόπουλος): Ρουμελιώτης 3, Μπαλής 6, Μερισιώτης, Τσουμάνης 17, Οικονόμου 8, Ζευγαράς, Ποκουσέβσκι 9(1), Αρσενόπουλος 14(2), Κοτσίμπας, Κολοβέρος 14(2), Περρής, Χάλιος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ