17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Έστειλαν μήνυμα Κινγκς και Σέλτικς (vid+pics)

Το Σακραμέντο συγκλονίζεται τις τελευταίες ημέρες από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Στέφον Κλαρκ από αστυνομικούς, με τους παίκτες του ΝΒΑ να μη μένουν αδιάφοροι.

Οι Κινγκς, σε συνεργασία με τους Μπόστον Σέλτικς, έστειλαν κοινό μήνυμα κατά του ρατσισμού με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 22άχρονου, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος δέχθηκε είκοσι σφαίρες στην αυλή του σπιτιού της γιαγιάς του, όταν τα στελέχη της επιβολής του νόμου πίστεψαν πως οπλοφορούσε, ενώ εκείνος κρατούσε στο χέρι του το κινητό τηλέφωνό του. Το περιστατικό προκάλεσε την κατακραυγή της αμερικανικής κοινής γνώμης, με τους NBAers να δημιουργούν σχετικό βίντεο, στο οποίο ανέφεραν: «Αυτές οι τραγωδίες πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει να αποδίδονται ευθύνες. Μαύρος, άσπρος, μελαμψός, είμαστε ένα. Είμαστε ένα. Ένα. Δεν θα ασχολούμαστε μόνο με τον αθλητισμό. Δεν θα το βουλώσουμε και θα ντριμπλάρουμε. Αυτό είναι μεγαλύτερο από το μπάσκετ. Η αλλαγή μπορεί να είναι άβολη. Η αλλαγή είναι απαραίτητη. Πρέπει να μιλήσουμε. Πρέπει να δράσουμε. Έχουμε σημασία. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Πες το όνομά του: Στέφον Κλαρκ».

Πριν από την έναρξη της μεταξύ τους αναμέτρησης στο «Golden 1 Center» οι παίκτες αμφότερων των ομάδων φόρεσαν και μπλουζάκια που έγραφαν τις λέξεις «Ευθύνη» και «Είμαστε όλοι ένα», καθώς και το όνομα του αδικοχαμένου Στέφον Κλαρκ.

   



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ