23.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Έσπασε… κατάρα 17 ετών η Βαλένθια επί εποχή Ντικούδη!

Ο Ολυμπιακός έδειξε αμυντική ασυνέπεια και επιθετική αστάθεια στον χθεσινό αγώνα με τη Βαλένθια και ηττήθηκε δίκαια από τις «νυχτερίδες» με σκορ 96-85 φέρνοντας στο μυαλό μας εποχή Δήμου Ντικούδη.

Η χθεσινή επικράτηση της ομάδας του Χάουμε Πονσαρνάου στο ΣΕΦ δεν έδωσε μόνο βαθμολογική... ανάσα στους Ισπανούς ενόψει της απαιτητικής συνέχειας, όμως έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί που μετρούσε κόντρα στους Πειραιώτες.

Συγκεκριμένα η Βαλένθια δεν είχε καλές αναμνήσεις στις μεταξύ της αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό τα τελευταία 17 χρόνια, καθώς δεν είχε καταφέρει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, με αποτέλεσμα να μετράει εννέα συνεχόμενες ήττες.

Η τελευταία νίκη της επί του Ολυμπιακού χρονολογείται στις 13 Νοεμβρίου του 2003, όταν οι ερυθρόλευκοι είχαν ως έδρα τον Κορυδαλλό και σε εκείνο το ματς οι νυχτερίδες δραπέτευσαν με το διπλό (77-69) όπου έμελλε να είναι η πρώτη και η τελευταία της νίκη μέχρι να έρθει η χθεσινή.

Σε εκείνο το ματς αγωνιζόταν ο άλλοτε διεθνής παίκτης Δήμος Ντικούδης για λογαριασμό της Βαλένθια, στην πρώτη του θητεία στους Ισπανούς, καθώς αργότερα μέχρι το τέλος της καριέρας του επέστρεψε ακόμη δύο φορές. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ εκείνης της αναμέτρησης με 16 πόντους, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Αντουάν Ριγκοντό.

Από την εποχή του Δήμου Ντικούδη είχε να ηττηθεί ο Ολυμπιακός από τη Βαλένθια, θυμίζοντάς του μία άσχημη σεζόν στη Εuroleague όπως το 2003-04, και πλέον μετράει στην μεταξύ τους προϊστορία ένα ρεκόρ 9-2, με τις δύο ήττες να γίνονται εντός έδρας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ