19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Έραψε… λαβωμένο «κοστούμι» οκτάδας η Αρμάνι

Η Αρμάνι Μιλάνο είδε τον Γκουντάιτις να χάνεται με τραυματισμό και αμέσως μετά τον Μπερνς να... πέφτει επίσης, ενώ λίγο αργότερα ο Τζέιμς αποβλήθηκε με πέντε φάουλ και ο Έρικσον την ισοφάρισε με τρομερό τρίποντο για την παράταση, αλλά τελικά έδειξε χαρακτήρα και πέρασε από τα Κανάρια Νησιά, με 106-104 απέναντι στην Γκραν Κανάρια, συνεχίζοντας να έχει τον πρώτο λόγο, μαζί με την Μπασκόνια, έναντι άλλων ανταγωνιστών για την οκτάδα, μαζί και τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι

Ο Τζέιμς ήταν «πυραυλοκίνητος» και η Αρμάνι άρχισε πολύ δυνατά, έχοντας ήδη ένα +11 στα πρώτα 5.5 λεπτά (6-17), αλλά όταν σταμάτησε εκείνος να σκοράρει, επήλθε... μικρή «κατάρρευση», με τα μακρινά σουτ της Γκραν Κανάρια να αντιστρέφουν το κλίμα κι ένα τέτοιο του Έρικσον να σημειώνει το 28-27 της πρώτης περιόδου. Μετά από αυτό το επιμέρους 22-10, ακολούθησε μια εναλλαγή στο προβάδισμα στο επόμενο εξάλεπτο και η «μάχη» ανάμεσα σε... Έρικσον και Αρμάνι βρήκε νικητή τον πρώτο, με τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» να οδηγεί στο 47-39 του ημιχρόνου, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν μπλοκαρισμένοι χωρίς Τζέιμς.

Με τα τρίποντα να συνεχίσουν να... πέφτουν βροχή και τον Όλιβερ να βρίσκει λύσεις με την εμπειρία του, η «Γκράνκα» έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου (64-55), αλλά ένα «σόου» του Μίτσοφ, που ενεργοποίησε τους Τζέιμς-Κουζμίνσκας έφερε την ανατροπή και το 67-68 του δεκαλέπτου, με τρίποντο του Νάναλι. Με τους Βένε και Μπάλβιν η αντίδραση ήρθε για την ομάδα των Καναρίων Νήσων για το 72-70, αλλά ο Μίτσοφ με τον Νάναλι άρχισαν και πάλι να «πυροβολούν», με αποτέλεσμα στα τρία λεπτά για το τέλος η ομάδα τους να προηγηθεί με 80-85, παρά την αποβολή του Τζέιμς. Ο Πασέτσνικς και ο Τιλί έδιναν ελπίδα, για να εκμεταλλευτεί ο Χάνα το πλεονέκτημα έναντι του Όμιτς για το 86-87 στα 19" για τη λήξη. Ο Μίτσοφ ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, αλλά η ιταλική άμυνα ήταν τραγική, αφήνοντας δύο ευκαιρίες στον Έρικσον, για να ισοφαρίσει σε 89-89 στα 2.6" και να στείλει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, με τον Νάναλι να αστοχεί για το «διπλό».

Εκεί, ένα φάουλ του Μπάλβιν και η τεχνική ποινή του Γκαρθία έδωσαν τον πρώτο λόγο στην Αρμάνι, που στο πρώτο δίλεπτο της παράτασης προηγήθηκε με διαφορά πέντε πόντων (91-96). Η Γκραν Κανάρια δεν τα παράτησε, με τον Χάνα και τους ψηλούς της να την κρατούν κοντά στο σκορ, αλλά στα 38.5" ο Μίτσοφ έμοιαζε να τη «σκοτώνει» με τρίποντο για το 98-103. Δύο τρίποντα των Μπάεζ και Τιλί, με ενδιάμεσες τις βολές του Νάναλι, κράτησαν και πάλι όρθιους τους γηπεδούχους, με τον τελευταίο να της δίνει και τη δυνατότητα με 1/2 βολές για το 104-106 στα 6.4". Ο Έρικσον, πράγματι, είχε την ευκαιρία με τρίποντο να δώσει την νίκη στην ομάδα του, αλλά αυτή την φορά αστόχησε.

Δεκάλεπτα: 28-27, 47-39, 67-68, 89-89, 104-106 (παρ.)

ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ... ΑΠΟ ΤΟ ΝΒΑ: Θα αδικήσουμε την προσφορά του «στιβαρού» Βλαντιμίρ Μίτσοφ, αλλά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε ειδικά σε όσα έκανε ο Τζέιμς Νάναλι. Στο πρώτο του κιόλας ματς με την φανέλα της Αρμάνι και σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, κλήθηκε όχι μόνο να προσφέρει, αλλά παράλληλα να παίξει... και για τον αποβληθέντα Τζέιμς, καταφέρνοντας να δείξει στο τέλος μια ηγετική φυσιογνωμία. 22 πόντοι με 5/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 6/7 βολές, με δύο ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ ήταν ο απολογισμός του, με ψυχραιμία σε τόσες καθοριστικές στιγμές.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα ματς τόσο κλειστό και όπου κάθε κατοχή μετρά, όπως θα συμβαίνει στα περισσότερα ματς πια στο φινάλε της Ευρωλίγκα, οι πέντε παραπάνω κατοχές των Ιταλών, με τέσσερα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ κι ένα λιγότερο λάθος, διαθέτοντας παράλληλα καλύτερο ποσοστό στα δίποντα (50% έναντι 48.6% της Γκραν Κανάρια) και τις βολές (87.2% έναντι 74.1% αντίστοιχα) με ίδιο ποσοστό στα τρίποντα (44.4% και για τους δύο), θα προξενούσε απορία το πώς κινδύνευσε η Αρμάνι, αν δεν είχε μόνο 12 ασίστ έναντι 24 των γηπεδούχων, που δημιουργούσε πολύ χειρότερο συσχετισμό με τα λάθη (12 της Αρμάνι με 13 της «Γκράνκα»).

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ