18.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Έπιασε» τον Μπατίστ ο Παπαγιάννης (pics)

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ο MVP του Παναθηναϊκού στην εντός έδρας νίκη του επί του Ηρακλή, στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι «πράσινοι» έφθασαν με άνεση στη νίκη, με 106-74, με τον 23χρονο σέντερ να συγκεντρώνει 27 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου βαθμολογήθηκε με 18 και, από τους Θεσσαλονικείς, ο Σκοτ Σαγκς είχε 19 βαθμούς. Ο Γιώργος Παπαγιάννης κυριάρχησε, έκανε double double με 20π. και έντεκα ριμπάουντ, ωστόσο το πιο ξεχωριστό επίτευγμά του ήρθε στην κατηγορία των κοψιμάτων.

Με τα τρία που έκανε «έπιασε» το Μάικ Μπατίστ στην όγδοη θέση της λίστας των κορυφαίων μπλοκέρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αμφότεροι έχουν, πλέον, από 88  τάπες.

Ο διεθνής σέντερ τελείωσε με 10/12 δίποντα, οκτώ αμυντικά και τρία επιθετικά ριμπάουντ, τρία κοψίματα, ένα κλέψιμο και τρία κερδισμένα φάουλ στα 22.26’ που έμεινε στο παρκέ. Έγινε, παράλληλα, ο 12ος παίκτης που έφτασε σε double double στη φετινή Basket League, ενώ το «τριφύλλι» έγινε η ένατη ομάδα που έχει ένα τουλάχιστον double double.

Με τα 10/12 δίποντά του, σε μία περίοδο μάλιστα, είναι ο μοναδικός παίκτης που έφθασε σε διψήφιο αριθμό εύστοχων διπόντων σε ένα ματς στα τελευταία τρία χρόνια. Ήταν ο ίδιος που είχε πέρυσι έντεκα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα Πατρών, στο «Δημήτρης Τόφαλος». Ο τελευταίος που είχε ανάλογη επίδοση ήταν ο Ζακ Όγκαστ με δέκα στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κύμη της σεζόν 2017-2018.

 

Από εκεί και πέρα, ο Ντίνος Μήτογλου ανέβηκε στη 13η θέση της λίστας των κορυφαίων ριμπάουντερ στην ιστορία των «πρασίνων» στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, από το 1992-1993 μέχρι σήμερα. Είχε επτά στο παιχνίδι με το «Γηραιό» κι έφθασε τα 426, ξεπερνώντας τόσο το Ζέλικο Ρέμπρατσα που είχε 421 τη διετία 1999-2001 όσο και τον Ίαν Βουγιούκα που με το μοναδικό του ριμπάουντ στο κυριακάτικο (27/12) ματς έφθασε τα 424.

https://www.youtube.com/watch?v=ghwSMRMxLCU



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ