21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

“Έπεσε” χωρίς δυνάμεις στη Ρίγα 

O Oλυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα από την ΤΤΤ Ρίγα για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας Γυναικών, με τις οικοδέσποινες να επικρατούν με 70-44 επί της ομάδας του Γιώργου Παντελάκη που γνώρισε μία ακόμη ήττα στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, και κατάφερε να προηγηθεί μάλιστα στο +9 (3-12, 3') ωστόσο πολύ σύντομα η Ρίγα μείωσε και πέρασε μπροστά κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +6 (22-16). Η κυριαρχία των Λετονών συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις "ερυθρόλευκες" να βλέπουν τη διαφορά να ξεφεύγει ακόμη περισσότερο. Το τελικό 36-20 του ημιχρόνου διαμόρφωσε η Ιέβα Πούλβερε, η οποία ήταν και η κορυφαία για την ΤΤΤ Ρίγα με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Η ψαλίδα ξεκίνησε να ανοίγει δραματικά για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχες πάτησαν για τα καλά το γκάζι και κυριάρχησαν στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός έδειξε αδύναμος να ακολουθήσει το ρυθμό του παιχνιδιού των Λετονών, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο +21 (52-31). Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε τυπικό χαρακτήρα καθώς η Ρίγα είχε εξασφαλίσει τη νίκη. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε σημαντικά, με τις "ερυθρόλευκες" να φεύγουν από τη Λετονία έχοντας στην πλάτη τους μία βαριά ήττα. Το τελικό 70-44 διαμόρφωσε η Αγγελική Νικολοπούλου με δύο εύστοχες βολές.

Δεκάλεπτα: 22-16, 36-20, 52-31, 70-44

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:

Μπορεί ο Ολυμπιακός να γνώρισε βαριά ήττα στην Ρίγα, η Ιβάνα Τίκβιτς ωστόσο έκανε μία εξαιρετική βραδιά, σημειώνοντας 12 πόντους σε 25.31 λεπτά συμμετοχής, ενώ παράλληλα είχε και 6 ριμπάουντ. Επίσης θετική ήταν η Αγγελική Νικολοπούλου με 11 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ