16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Έπαιξε όσο χρειαζόταν

Ο Γιώργος Βόβορας αποφάσισε να ξεκουράσει τους Σαντ Ρος και Παπαπέτρου, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στο βαθμό, που χρειαζόταν για να επικρατήσει άνετα του Ιωνικού και το 79-53, μαζί με τη συνέχεια της αήττητης πορείας στην Basket League, ήρθαν λογικά απέναντι σε έναν αντίπαλο, που δεν μπορεί να αγνοήσει κάποιος, ότι ήταν «μαχητικός» στο μέτρο του δυνατού.

Ο Ιωνικός αιφνιδίασε τον αντίπαλό του, εκκινώντας το παιχνίδι προηγούμενος με 7-0, αλλά η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεσα με σερί 0-14, σε μια προσπάθεια του Νέντοβιτς να... επιβάλει την τάξη. Με την ατομική ποιότητα των «πρασίνων» να ξεχωρίζει σε αντίστοιχες ενέργειες, το γεγονός αυτό αρκούσε, για να μείνει το προβάδισμα στα ίδια επίπεδα απέναντι σε μια ομάδα, που ήθελε να δώσει τη «μάχη» της (14-21).

Οι γηπεδούχοι έδειξαν, ότι δεν πρόκειται να παραδοθούν, με τους Χόλοουελ και Σμιθ να είναι αποφασισμένοι να τους κάνουν ανταγωνιστικούς, όσο μπορούσαν, κι ένα γκολ-φάουλ του πρώτου χτύπησε το «καμπανάκι» για τους παίκτες του Βόβορα σχεδόν στα μέσα της δεύτερης περιόδου (23-25). Ο Νέντοβιτς έμελλε να αναλάβει πάλι δράση, είτε εκτελώντας είτε δημιουργώντας, για να ρολάρει η υπόλοιπη ομάδα και το «τριφύλλι» να ξεφύγει πάλι μέχρι το ημίχρονο (28-40).

Ο Σμιθ συνέχισε να παλεύει για τον Ιωνικό, αλλά είχε έρθει η ώρα για τους Έλληνες του Παναθηναϊκού να προσφέρουν λύσεις, με τον Κασελάκη να κάνει... κάθε δουλειά και να συμφέρει και τον Παπαγιάννη να κερδίζει «μάχες» χαμηλά, τη στιγμή που και ο Χουγκάζ στην απέναντι πλευρά έδειχνε το λόγο, που η ομάδα της Νίκαιας υπολογίζει για το μέλλον. Όταν, όμως, προστέθηκαν πάλι στην «εξίσωση» οι ξένοι, η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο, με ένα τρίποντο του Μακ να γράφει το 39-58 του τρίτου δεκαλέπτου.

Παρά το -23 στην αρχή της τελευταίας περιόδου, οι παίκτες του Αγγέλου συνέχισαν να το παλεύουν και, μάλιστα, μετά από ένα σερί 6-0 για το 47-64 στο 33ο λεπτό, ο Βόβορας κάλεσε τάιμ άουτ για να «αφυπνίσει» τους δικούς του. Περίπτωση να ανησυχήσουν, βέβαια, δεν υπήρχε και αυτό αποδείχθηκε όσο το ματς έβαινε προς το φινάλε, με τον δείκτη να περνά πάλι το +20 για τους «πράσινους» και την... μπίλια τελικά να κάθεται στο +26, σε μια δυνατή προπόνηση πριν από τη Ζαλγκίρις.

Δεκάλεπτα: 14-21, 28-40, 39-58, 53-79

ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ: Ο Ιωνικός ήταν πιο «μαχητικός» από όσο δείχνει το τελικό σκορ και ο Νεμάνια Νέντοβιτς, στα διαστήματα όπου ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να δυσκολεύεται λίγο παραπάνω, έδωσε σιγουριά. Τελείωσε το ματς με 18... άνετους πόντους, έχοντας 2/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 5/5 βολές, μαζί με τέσσερις ασίστ σε λιγότερο από 22 λεπτά συμμετοχής, προσφέροντας τις λύσεις εκεί, όπου χρειάστηκε η ποιότητά του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό και είσαι εξαιρετικά άστοχος με 4/24 τρίποντα έναντι 6/16 του αντιπάλου, τότε δεν μπορείς να περιμένεις πολλά, βάσει της δεδομένης διαφοράς ποιότητας, όσο «μαχητικός» κι αν είσαι.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ