29.6 C
Athens
Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε

Ο Παναθηναϊκός νίκησε σ' ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι την Μπασκόνια και συνεχίζει να βρίσκεται δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης, μετά από μία βραδιά με έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Με το μυαλό στον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο κόσμος του «τριφυλλιού» γέμισε το ΟΑΚΑ, θέλοντας να δει την ομάδα του Ρικ Πιτίνο να νικάει και να καλύπτει τη διαφορά κόντρα στους Βάσκους. Το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε με πάρτι. Η κατάρρευση όμως από το 25' και μετά προκάλεσε ερωτηματικά κι αμφιβολίες.

Το ευχάριστο για τους «πράσινους» ήταν ότι κατάφεραν να επικρατήσουν, έστω κι αν έχασαν την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα σε πιθανή διπλή ισοβαθμία. Κι αναφέρουμε τη διπλή, καθώς σε περίπτωση πολλαπλών ισοβαθμιών έχουν σημασία οι νίκες και όχι οι διαφορές.

Ο Νικ Καλάθης ήταν «μαγικός» στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο έμοιαζε να έχει χάσει το... ραβδί του. Τα τέσσερα λάθη του στη στατιστικά δεν δείχνουν τις κακές του επιλογές. Από την άλλη, ο Ντεσόν Τόμας ο οποίος αμφισβητήθηκε πολύ, έχει φτάσει στο σημείο να αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση στο φινάλε των αγώνων. Μέσα σ' όλα ήρθε κι ένα μεγάλο σουτ από τον Σον Κιλπάτρικ, ενώ ο Παπαγιάννης έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του στα υψηλά στάνταρ.

Από τη στιγμή όμως που χάθηκε η ψυχραιμία στην επίθεση, η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Η διαφορά 23 πόντων πήγε... περίπατο σε μόλις οκτώ αγωνιστικά λεπτά. Απαράδεκτο. Η «αυτοκτονία» ευτυχώς για την ελληνική ομάδα δεν ολοκληρώθηκε, αλλά χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία για συντήρηση, δύο ημέρες πριν τον μεγάλο αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Παναθηναϊκός θα πάει σε αυτό το παιχνίδι έχοντας περιθώριο λάθους. Δεν αποκλείεται αν χάσει, όμως θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Από τη στιγμή που έχει το «κανονάκι» της νίκης με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, τότε ακόμα θα είναι ζωντανός. Σε περίπτωση νίκης επί της ουσίας θα «κλειδώσει» το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Πρώτα απ' όλα όμως η δουλειά θα πρέπει να είναι πνευματική. Να αφήσουν πίσω τους όσα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο με τη Μπασκόνια και να κοιτάξουν τη δύσκολη συνέχεια. 

Για να έχει τύχει κόντρα στην Αρμάνι, το «τριφύλλι» θα πρέπει να σταματήσει έναν παλιό κι αγαπημένο γνώριμο. Τον Μάικ Τζέιμς. Δύσκολο; Σίγουρα, αλλά όχι ακατόρθωτο... Αν θα το καταφέρουν θα γίνει γνωστό λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ