18.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έξω τα βάζει, μέσα… δεν

Δεν είναι από εκείνες τις επιδόσεις που προσπερνάει κανείς εύκολα. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το 2020 με τη βροχή τριπόντων επί της Χίμκι, αφού μέτρησε 16 που τον οδήγησαν με άνεση στη νίκη. Ξέχωρα από το ότι ισοφάρισε με αυτόν τον τρόπο το ιστορικό ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα -16 είχε και στις 27 Οκτωβρίου 2016 απέναντι στην Μπασκόνια- επιβεβαίωσε και κάτι ακόμη που τείνει να εξελιχθεί σε... κανόνα για τους «ερυθρόλευκους».

 


Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετράει πλέον τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια στα οποία είχε διψήφιο αριθμό τριπόντων. Είχε 10 στη Βαρκελώνη, 12 στο Βελιγράδι, 15 στην Κωνσταντινούπολη και 16 στα περίχωρα της Μόσχας. Η επίδοση της στα δύο τελευταία παιχνίδια του, με 31/61 τρίποντα είναι το λιγότερο εντυπωσιακή.

 


Το οξύμωρο σχήμα όμως, είναι ότι από την άλλη πλευρά μετράει πέντε διαδοχικές εντός έδρας παιχνίδια με μονοψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ από την περίμετρο. Συνολικά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν οχτώ περισσότερα τρίποντα ως φιλοξενούμενοι από τα ματς που έδωσαν ως γηπεδούχοι, εκτελώντας και με καλύτερο ποσοστό ευστοχίας.

 


Η αντιπαράθεση των αριθμών του Ολυμπιακού στα τρίποντα στο ΣΕΦ και μακριά από αυτό, έχει ενδιαφέρον...

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ