26.9 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Έξοδος… Λαυρίου στη Ρόδο με καθοριστικό Γουάτσον

Ντέρμπι με τα όλα του διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο της Καλλιθέας στη Ρόδο. Ο από μηχανής... θεός Γκλιν Γουάτσον με το δικό του τρίποντο στο τέλος του αγώνα έδωσε ένα σπουδαίο διπλό στο Λαύριο απέναντι στον Κολοσσό (74-73) με αποτέλεσμα να κάνει το 2/2 μακριά από την έδρα του. Εκτός από το τρίποντο ο Γουάτσον ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών για τους νικητές με 13 πόντους ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντικόζί με 17 πόντους.

Ματσάρα από την αρχή μέχρι το τέλος ανάμεσα στον Κολοσσό Ρόδου και το Λαύριο με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να χαμογελάει στο τέλος με 74-73. Το ματς κρίθηκε από ένα εύστοχο τρίποντο του Γουάτσον στο τέλος με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να δεχτεί τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα ενώ το Λαύριο να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα μακριά από την έδρα του. Από του ηττημένους έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους οι Τζάκσον και Αγκμπελέσε με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές και τις δύο ομάδες ορεξάτες στην επίθεση. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη διατηρούσε σταθερά ένα μικρό προβάδισμα στην πρώτη περίοδο (10-13) και με τους Ντικόζι και Μουράτο σε θέση... οδηγών έκλεισαν το δεκάλεπτο υπέρ της ομάδας του με σκορ 28-23.

Στο δεύτερο μέρος ο Κολοσσός Ρόδου μπήκε... υπνωτισμένος στο παρκέ και με λάθος επιλογές στην επίθεση και άστοχα σουτ έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενουμένους να τρέξουν στα πρώτα λεπτά ένα επιμέρους σκορ 7-2 και να φτάσει η διαφορά σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά (35-25). Η άμυνα των γηπεδούχων σοβαρεύτηκε και αμέσως μάζεψε τη διαφορά (39-37) με τον Μωραϊτη να προσφέρει σημαντική βοήθεια. Συνέχισαν την αντίδραση τους οι Ροδίτες και τελικά έκλεισαν το ημίχρονο με μόλις ένα πόντο πίσω (44-43).

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη μπήκε αποφασισμένη και μετά από πολύ ώρα πέρασε μπροστά στο σκορ (49-46). Οι άμυνες και η αστοχία πήραν... θέση στον αγώνα με τον Τζάκσον να διατηρεί τα ηνία του σκορ για τους γηπεδούχους (53-51). Ο Κολοσσός συνέχισε να βρίσκεται μπροστά με νύχια και με δόντια αλλά ένα buzzer beater του Γουάτσον έδωσε προβάδισμα στο Λαύριο (59-57).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να φτάνουν δύσκολα στο καλάθι και με τους Ντέιβις και Ντεκόζι το Λαύριο συνέχιζε σε ρόλο οδηγού (68-64) αλλά ο Κολοσσός αντέδρασε με τους Μπρέιζελτον και Ντικόζι (70-68). Όσο πλησίαζε προς το τέλος τόσο περισσότερο πήγαιναν και στη γραμμή της...φιλανθρωπίας αλλά εν τέλει το χρυσό τρίποντο τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του Γκλιν Γουάτσον έκρινε την αναμέτρηση με σκορ 74-73.

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ TOY ΓΟΥΑΤΣΟΝ:

O Γκλιν Γουάτσον ήταν ο άνθρωπος του παιχνιδιού, καθώς με δικό του τρίποντο τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης διαμόρφωσε το τελικό σκορ και οδήγησε το Λαύριο στη σπουδαία νίκη. Εκτός από αυτό το σουτ είχε καθοριστική εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με 13 πόντους (1/1διπ., 2/4τρ., 5/5βολ.) σε 14:36 λεπτά πάνω στο παρκέ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Όπως και στην εξέλιξη του αγώνα ήταν ντέρμπι, το ίδιο συνέβη και στα στατιστικά των δύο ομάδων. Για την ακρίβεια καμία από τις δύο ομάδες δεν ξέφυγε σε κάποιο στατιστικό στοιχείο αλλά το μόνο που μπορεί να χαρακτηριστεί κομβικό σε ένα παιχνίδι των λεπτομερειών είναι το 34% (9-26) στα τρίποντα του Λαυρίου έναντι του 29% (7-24) των γηπεδούχων.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα:

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ