19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έξι αδέρφια στο ματς του ΟΑΚΑ (vids+pics)

Ξεχωριστή είναι η σαββατιάτικη (16/01, 17.00) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, μεταξύ της ΑΕΚ και του Προμηθέα Πατρών, για την Basket League.

Οι δύο αντίπαλοι θα συναντηθούν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε εξ αναβολή αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής, με την «Ένωση» να παρατάσσεται με μόλις δέκα παίκτες στη σύνθεσή της, καθώς εκτός θα μείνουν οι τραυματίες Νίκος Ζήσης, Δημήτρης Κατσίβελης, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Νίκος Ρογκαβόπουλος και Μάρκους Σλότερ. Το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου προέρχεται από ήττα εντός συνόρων, από τον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που οι Αχαιοί κέρδισαν στο «Δημήτρης Τόφαλος» τον Ηρακλή και, μάλιστα, με άνεση.

Ο Μάκης Γιατράς μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, συμπεριλαμβανομένων των δύο ζευγαριών αδερφών, Τζέριαν και Τζεράι Γκραντ και Δημήτρη και Γιάννη Αγραβάνη. Δεδομένου πως οι δύο από τους τρεις διαιτητές του ματς είναι επίσης αδέρφια, οι Γιώργος και Κώστας Πουρσανίδης του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης, σημαίνει πως στο παρκέ του ΟΑΚΑ θα έχουμε συνολικά τρία ζευγάρια αδερφών!

Ο φιλοξενούμενοι διανύουν την πέμπτη σεζόν τους στην Basket League, όμως ήδη έντεκα παίκτες έχουν φορέσει και τις δύο φανέλες στην κατηγορία. Στην περσινή σεζόν δύο από αυτούς ήταν στην αντίπερα όχθη και κατά κάποιον τρόπο «αντάλλαξαν» φανέλες: ο Δημήτρης Κατσίβελης από τον Προμηθέα μεταπήδησε στην ΑΕΚ, ενώ την αντίστροφη διαδρομή έκανε ο Χάρης Γιαννόπουλος, που στην προηγούμενη διετία φορούσε τα κιτρινόμαυρα. Στην ίδια λίστα παικτών, από αυτούς που θα αγωνιστούν στο παιχνίδι του Σαββάτου (16/01), ανήκει ακόμα ο Νίκος Γκίκας που μέσα από την τριετία του στην αχαϊκή ομάδα (2016-2019) παραμένει πρώτος στις λίστες της σε αγώνες (95), ασίστ (409) και κλεψίματα (99).

https://www.youtube.com/watch?v=XGCFQ2yk7cc

Απόλυτη ισορροπία αναδεικνύεται από την ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στο πλαίσιο της Basket League, αφού μετρούν από έξι νίκες. Πέρυσι οι δυο τους αναμετρήθηκαν μόνο στο ΟΑΚΑ, εξαιτίας της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με νικήτρια την ΑΕΚ (73-68). Στα ματς επί αθηναϊκού εδάφους οι γηπεδούχοι έχουν το «πάνω χέρι» με 5-2, ενώ η μεγαλύτερη νίκη σημειώθηκε από την «Ένωση» τη σεζόν 2018-2019, για τον τρίτο ημιτελικό των πλέι οφ, με 88-60. Την ίδια αγωνιστική περίοδο, αλλά στον πέμπτο ημιτελικό στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ο Βινς Χάντερ ήταν εκείνος που σκόραρε τους περισσότερους πόντους, συνολικά 27π., για τους γηπεδούχους.

https://www.youtube.com/watch?v=YfVeVHm39Aw

Σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, πριν από το παιχνίδι, ο Δημήτρης Αγραβάνης βρίσκεται δύο πόντους μακριά από τους 1.000 στην καριέρα του στη «μεγάλη» κατηγορία. Ακόμα…

ΑΕΚ είναι η ομάδα με τα λιγότερα λάθη φέτος στην κατηγορία, καθώς κάνει κατά μέσο όρο μόλις 11,7.
-Μόλις στη 10η θέση της λίστας των δώδεκα ομάδων της Basket League στα αμυντικά ριμπάουντ βρίσκεται η «Ένωση», έχοντας κατά μέσο όρο 23,6.
Προμηθέας Πατρών είναι δεύτερος στις λίστες της επιθετικής παραγωγικότητας (80,1) και της ευστοχίας στα δίποντα (57,1%) φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα.
-Οι Αχαιοί, επίσης, κατατάσσονται στην τελευταία θέση της λίστας των επιθετικών ριμπάουντ, αφού ανανεώνει κατά μέσο όρο οκτώ επιθέσεις της.

Εξ αναβολής 4ης αγωνιστικής (16/01)
ΟΑΚΑ 17.00 ΑΕΚ-Προμηθέας Πατρών Αναστόπουλος Π., Πουρσανίδης Γ., Πουρσανίδης Κ. (Ντίνος) ΕΡΤ3



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ