21.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ορλάντο!

Σε περίπου 20 μέρες, το τριήμερο 7-9 Ιουλίου, οι αποστολές των ομάδων του ΝΒΑ θα ταξιδέψουν στο Ορλάντο της Φλόριντα προκειμένου να κλειστούν στη "φούσκα" της Disney World και να επανεκκινήσουν τη σεζόν στο τέλος του ίδιου μήνα. Το πλάνο επανεκκίνησης έχει εγκριθεί, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν είναι ασφαλές να αρχίσουν οι αγώνες. Ειδικά από την πλευρά των παικτών. 

Και, δυστυχώς για το ΝΒΑ, οι επιφυλάξεις αυτές φαίνεται να δικαιώνονται από την έξαρση που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η επιδημία του κορωνοϊού στη Φλόριντα. Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, έγιναν πρόσφατα τεστ σε 500 υπαλλήλους του αεροδρομίου του Ορλάντο και 260 από αυτούς ανιχνεύθηκαν θετικοί στον ιό! Το αεροδρόμιο του Ορλάντο είναι αυτό που θα υποδεχθεί τις αποστολές των ομάδων του ΝΒΑ. Εκτός αυτού, μόνο την Τρίτη αναφέρθηκαν 2.780 νέα κρούσματα στην Φλόριντα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην πολιτεία που θα φιλοξενήσει τους αγώνες του ΝΒΑ σε πάνω από 80.000!

Βέβαια το ΝΒΑ έχει πάρει τα μέτρα του. Οι αποστολές θα φτάσουν στο Ορλάντο με πτήσεις τσάρτερ ώστε τα μέλη τους να μην έρθουν σε επαφή με πολλούς εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, όμως όπως και να έχει τα τελευταία θετικά τεστ δείχνουν ότι η επιδημία εξαπλώνεται γρήγορα στη Φλόριντα. Και η ανησυχία δεν μπορεί παρά να είναι δικαιολογημένη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ