21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ένταση στην ΚΕΔ και επιστροφές

Τα σφυρίγματα στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, αλλά και η απόφαση για τους τέσσερις διαιτητές που διευθύνουν αγώνες στην Ευρωλίγκα, βρέθηκαν στο προσκήνιο στην κλήρωση της 15ης αγωνιστικής της stoiximan.gr Basket League. Ο Στέλιος Συμεωνίδης ενημέρωσε πριν αρχίσει η κλήρωση πως, έχοντας λάβει και το σκεπτικό της απόφασης του ΑΣΕΑΔ πλέον, οι τέσσερις διαιτητές (Γκόντας, Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Φούφης) έχουν κληθεί από την ΚΕΔ για συνάντηση και στη συνέχεια θα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση και να αρχίσουν να ορίζονται σε αγώνες. Κι αυτό «παρά το ότι δεν έχουν εκπνεύσει οι 60 μέρες αποκλεισμού που τους είχε επιβληθεί». Κάτι στο οποίο η ΚΕΔ είχε αναφερθεί και στην προηγούμενη κλήρωση, υπενθυμίζοντας την ποινή για δηλώσεις που είχε επιβάλει.

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος και ο Χρήστος Μπαφές ήταν αυτοί που εκπροσώπησαν τον Ολυμπιακό στην κλήρωση. Ο Σταυρόπουλος ρώτησε τον παρατηρητή διαιτησίας, που είχε οριστεί στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, Κυριάκο Ταβουλαρέα, τη γνώμη του για τα σφυρίγματα του ντέρμπι και αυτός απάντησε πως «υπήρχαν λάθη, που είναι και δικαιολογημένα σε ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά δεν διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα».

Οι τόνοι ανέβηκαν, ο Σταυρόπουλος έκανε λόγο για «εγκλήματα» για να συνεχίσει: «Έχετε πιάσει πάτο, το έχετε ξεφτιλίσει. Δεν σέβεστε τον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό κι εμείς θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας. Είστε παράνομοι, μας λέγατε πως δεν είχατε την απόφαση την περασμένη εβδομάδα…».

Ο Κώστας Κορομηλάς έκανε την δική του παρέμβαση λέγοντας πως «με προσβάλλεις που μας λες και ψεύτες, εξηγήσαμε τη διαδικασία την περασμένη εβδομάδα». Ενώ αναφορά έγινε από τον Συμεωνίδη στο σημείο αυτό και στο θέμα «παρανομίας» η παρουσία του Λάζαρου Βορεάδη ως μάρτυρα ως ΑΣΕΑΔ.

Ο Μουζάκης ρώτησε στην πορεία αν πιστεύουν στον Ολυμπιακό πως υπήρχε δόλος στον ορισμό, καθώς «διαιτητές όπως ο Αναστόπουλος και ο Πηλοϊδης είναι εγνωσμένης αξίας», για να παρέμβει εκεί ο Χρήστος Μπαφές υπογραμμίζοντας «μα ο τρίτος έκανε τα εγκλήματα».

Ο Ολυμπιακός αποχώρησε επαναλαμβάνοντας πως θα κινηθεί νομικά, με τον εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού, Μάνο Παπαδόπουλο, να έχει πάρει το λόγο για να απαντήσει. «Πείτε τα μόνοι σας, έτσι κι αλλιώς τα λέτε κάθε μέρα», ήταν η απάντηση του Σταυρόπουλου. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έμειναν, με τον Παπαδόπουλο να λέει: «Τα τελευταία 20 χρόνια μόνο από διαιτησία χάνουν. Δεν έχουν χάσει ποτέ αγώνα. Ενδεικτικό της ταραχής τους είναι και το βίντεο που έβγαλαν σήμερα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ