17.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ένσταση από τους Λιθουανούς που «βράζουν» για τη διαιτησία (vid)

Η Λιθουανία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά την ήττα της από τη Γαλλία, αλλά οι άνθρωποι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας της Βαλτικής «βράζουν» με τη διαιτησία. Γι' αυτόν τον λόγο μάλιστα κατέθεσαν ένσταση, ενώ ο προπονητής Νταΐνιους Αντομάιτις ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου.

Με 30,8'' για το φινάλε να απομένουν ο Γιόνας Βαλαντσιούνας εκτέλεσε κρίσιμες βολές με το σκορ 76-74. Ο έμπειρος σέντερ ευστόχησε στην πρώτη αλλά αστόχησε στη δεύτερη με τον Ρούντι Γκομπέρ να διώχνει την μπάλα που αναπηδούσε στη στεφάνη. Όλα έμοιαζαν νόμιμα, αλλά ο Γάλλος άσος των Γιούτα Τζαζ είχε βρει και τη στεφάνη όπως φάνηκε στο ριπλέι και γι' αυτό ο πόντος θα έπρεπε να μετρήσει.

Ο Νάντο Ντε Κολό σκόραρε για το 78-75 και το τρίποντο του Ματσιούλις λίγο πριν το τέλος δεν βρήκε στόχο, με τους «μπλε» να πανηγυρίζουν μία νίκη που τους έδωσε την πρόκριση.

Οι Λιθουανοί κατέθεσαν ένσταση για την επίμαχη φάση και όπως έγινε γνωστό, η FIBA τους ενημέρωσε ότι θα αποφασίσει αύριο (8/9) το πρωί.

Από εκεί και πέρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Λιθουανών, Νταΐνιους Αντομάιτις ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας:

«Πριν από δύο μέρες μίλησα για τη διαιτησία, λέγοντας ότι παίζαμε ράγκμπι (σ.σ.: απέναντι στην Αυστραλία). Σήμερα είδαμε ότι έγινε κάτι αντικανονικό. Με 31'' για το τέλος, οι διαιτητές δεν έδωσαν μια παράβαση. Παίζουν δύο μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, οπότε έπρεπε να οριστούν δύο έμπειροι διαιτητές από τη δική μας ήπειρο. Πρέπει να ρωτήσετε τη FIBA γι αυτό. Παίζουμε απέναντι στην Αυστραλία (πριν δύο μέρες) και έχουμε δύο διαιτητές από το Πουέρτο Ρίκο. Στη διάρκεια της τέταρτης περιόδου ένας από τους διαιτητές λέει στους παίκτες ότι είναι πολύ ενθουσιασμένος γιατί βρίσκεται για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο. Μου κάνετε πλάκα; Ναι, έκανα λάθη, όπως έκαναν κι οι παίκτες. Οι διαιτητές όμως δεν έκαναν τη δουλειά τους. Ίσως είπα πολλά, αλλά τα είπα όλα. Πιθανότατα για τελευταία φορά».

Δείτε το video:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ