22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ένις: «Εδώ ο κόσμος κατανοεί περισσότερο το μπάσκετ»

Ο Τάιλερ Ένις είναι από μία από τις λίγες μεταγραφές που έκανε η Φενέρμπαχτσε φέτος το καλοκαίρι. Τα φώτα έχουν πέσει πάνω του, καθώς προέρχεται και από το ΝΒΑ. Η Fenerbahce TV του έκανε μια συνέντευξη στο πλαίσιο της πρώτης της ομάδας και αυτός μίλησε για τον Ομπράντοβιτς, τον ρόλο του Γκεραρντίνι στην μεταγραφή του, αλλά και το κατά πόσο κατανοεί ο κόσμος του μπάσκετ σε Ευρώπη και ΝΒΑ.

“Δεν μου πήρε και πολύ να πάρω την απόφαση. Όταν άρχισε η περίοδος των free agent η Φενέρμπαχτσε ήταν η πρώτη ομάδα που επικοινώνησε μαζί μου. Μίλησα στο Summer League με τον Γκεραρντίνι, τον οποίο γνωρίζω από την Εθνική Ομάδα του Καναδά. Μου είπε για τους στόχους και πως λειτουργεί η ομάδα. Έδωσα την απάντηση σε περίπου 48 ώρες. Μίλσα με τον Ούντοχ, τον Βέσλι, τον Άντονι Μπένετ και όλοι μου είπαν τόσο καλά πράγματα για την ομάδα που δεν μου ήταν δύσκολο να αποφασίσω».

Το γεγονός ότι η Φενέρμπαχτσε είναι δημοφιλής και έχει τόσο κόσμο στο πλευρό της ήταν ένα ακόμη στοιχείο που άρεσε στον Ένις: «Αν οι Λέικερς είναι από τις πιο δημοφιλείς ομάδες στο ΝΒΑ, η Φενέρμπαχτσε από ότι καταλαβαίνω είναι από τις πιο δημοφιλείς όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Μιλώντας με τον Γκεραρντίνι και Ομπράντοβιτς αυτό που κατάλαβα είναι και πόσο οικογένεια είναι».

Με τον Γκεραρντίνι μίλησε και για  το στυλ που αγωνίζεται η ομάδα: «Όταν μίλησα μαζί του μου είπε και σχετικά με αυτό το κομμάτι. Θέλω να βρεθώ με τον προπονητή και να φτιάξουμε μια καλή σχέση και θέλω να δείξω τι μπορώ να κάνω. Όλοι μου έχουν πει μόνο πολύ καλά πράγματα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς».
Η σχέση του άλλωστε με το ευρωπαϊκό μπάσκετ υπάρχει, χάρη στον αδελφό του Ντίλαν Ένις, που είχε περάσει τον... Ατλαντικό νωρίτερα: «Ξέρω από ευρωπαϊκό μπάσκετ, γιατί ο αδελφός μου αγωνίστηκε σε ομάδες της Ευρωλίγκας. Έβλεπα τους αγώνες του. Νομίζω πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ μου ταιριάζει περισσότερο, γιατί παίζω ομαδικά και εδώ είναι πιο θα είναι πιο εύκολο για μένα και να μείνω στο παρκέ και να πάρω «μπάλες». Και νομίζω πως θα ταιριάξω καλύτερα με τα προσόντα που έχω ως πλέι μέικερ. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι να βοηθάω την ομάδα, να βοηθάω στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Θα προσπαθήσω να στήσω το καλύτερο παιχνίδι για την ομάδα μου, σαν να είμαι ένας προπονητής στο παρκέ. Κι ελπίζω να κάνουν κι αυτοί το ίδιο σε μένα και για μένα για να προσαρμοστώ γρηγορότερα».

Δεν θα μπορούσε φυσικά να μην γίνει ερώτηση για τους φιλαθλους: «Οι φίλαθλοι είναι σημαντικό κομμάτι γιατί είναι ο έκτος παίκτης της ομάδας. Δεν έχω παρακολουθήσει πολλούς αγώνες της Φενέρμπαχτσε, αλλά έχω δει από τα βίντεο τι είδους υποστήριξη έχουν σε κάθε αγώνα. Από όσο μπορώ να καταλάβω, οι φίλαθλοι στην Ευρώπη κατανοούν περισσότερο το ίδιο το παιχνίδι σε σχέση με το ΝΒΑ. Ξέρουν τι συμβαίνει στο παρκέ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ