25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένα σερί ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με το μαχητικό Περιστέρι, αλλά ένα σερί 18-0 στο τρίτο δεκάλεπτο τον βοήθησε να πετύχει μία ακόμα νίκη στην Basket League με 80-75.

Οι «πράσινοι» έχουν ρεκόρ 7-0, καθώς είχε αναβληθεί η αναμέτρηση με τον Κολοσσό στη Ρόδο, ενώ η ομάδα των δυτικών προαστίων έχει ρεκόρ 7-1 κι αυτή ήταν η πρώτη ήττα του συγκροτήματος του Αργύρη Πεδουλάκη.

Το ξεκίνημα αυτήν την φορά για το «τριφύλλι» ήταν καλό και ξέφυγε νωρίς-νωρίς με 15-6. Αρκετοί πίστεψαν ότι θα έχει ένα εύκολο απόγευμα, όμως αυτό δεν συνέβη σε καμία περίπτωση, μια και το δεκάλεπτο έληξε με 21-18, καθώς οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν.

Στη δεύτερη περίοδο το Περιστέρι επιβεβαίωσε πόσο καλή ομάδα είναι και διατηρήθηκε σε κοντινή απόσταση από τους πρωταθλητές. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν και μάλιστα ήταν ισόπαλες σε πέντε περιπτώσεις. Ο Παππάς έδωσε λύσεις και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 43-39.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ανήκαν στον Ράιαν Χάροου ο οποίος με διαδοχικά καλάθια έφερε τους φιλοξενούμενους σε απόσταση αναπνοής (51-50, 24'). Σ' εκείνο το σημείο όμως ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε απόλυτα και ήταν εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μέσα σε τέσσερα λεπτά «έτρεξε» ένα σερί 18-0 και ξέφυγε 69-50, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στα όνειρα του Περιστερίου για τη μεγάλη έκπληξη.

Στη συνέχεια πάντως οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έκαναν ξανά τα ίδια λάθη, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι δεν σταμάτησαν να παλεύουν, να μειώσουν σιγά-σιγά τη διαφορά. Τίποτα πάντως δεν θα μπορούσε να αλλάξει και η κόρνα της λήξης βρήκε νικητές τους «πράσινους» με 80-75.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ: Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε στις εξαιρετικές εμφανίσεις και πέτυχε είκοσι πόντους, μοιράζοντας παράλληλα και εννιά ασίστ, ενώ βρήκε στόχο σε τρία τρίποντα. Πολύ καλός και ο Νίκος Παππάς ο οποίος πρόσθεσε άλλους είκοσι πόντους. Για τους ηττημένους, ο Ράιαν Χάροου απέδειξε ξανά την κλάση του με 17 πόντους και πολλές όμορφες φάσεις.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο άστοχος όσο συνήθως στα τρίποντα και χωρίς να εντυπωσιάσει σημείωσε 11/30, έχοντας 36%. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν λίγες φορές για τρεις πόντους (4/11), αλλά κυριάρχησαν στα ριμπάουντ με 38-34, ενώ ήταν πολύ άστοχοι στις βολές με 9/17, κάτι που τους κόστισε.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ