28.5 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Ένα σερί ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό

Το Ρέθυμνο θέλησε να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά το σερί 15-0 στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν αρκετό για τους «πράσινους», ούτως ώστε να επικρατήσουν με 91-69 και να φτάσουν τις εννιά σερί νίκες στην Stoiximan.gr Basket League, μπροστά σε περίπου 8000 οπαδούς τους.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ παραμένει μόνη της στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 9-0 και χωρίς να κινδυνεύει άμεσα από τους διώκτες της, ενώ οι Κρητικοί έπεσαν στο 3-6, γνωρίζοντας πάντως μία εντός προγράμματος ήττα.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν μεγάλη διάθεση να κοντράρουν τους αντιπάλους τους και τα κατάφεραν για περίπου 25 λεπτά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα παρακολουθούσαν στο σκορ και ζόριζαν τον Παναθηναϊκό. Σ' εκείνο το σημείο όμως το «τριφύλλι» έκανε το σερί (15-0) με το οποίο ξέφυγε με 62-45 στο 30' κι όλα πλέον είχαν κριθεί.

Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας όπου θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά Μακάμπι Τελ Αβίβ (19/12) και Ερυθρό Αστέρα (21/12). Από την άλλη, το Ρέθυμνο θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί για τη συνέχεια, καθώς το προσεχές Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση στη Stoiximan.gr Basket League.

Σε αυτές τις αναμετρήσεις ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει τον Νικ Καλάθη στη σύνθεσή του, με τον 28χρονο γκαρντ να αποθεώνεται από τον κόσμο, όταν εμφανίστηκε στον πάγκο λίγο μετά το τζάμπολ του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το φινάλε του αγώνα κληρώθηκαν τα δώρα συνολικής αξίας 100.000 ευρώ για τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας, ενώ τα έσοδα από την αναμέτρηση θα διατεθούν για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας.

Ο... σταθερός: Ο Ματ Λοτζέσκι φαίνεται ότι βρίσκει ρυθμό και κάνει πλέον αυτά για τα οποία αποκτήθηκε. Ο Αμερικανός με βέλγικο διαβατήριο σκόραρε 14 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής κι έδειξε ότι πλέον έχει αυτοπεποίθηση. Στους 14 πόντους και ο Μάρκους Ντένμον, με δώδεκα εκ των οποίων στην τελευταία περίοδο. Πρώτος σε χρόνο συμμετοχής ο Λούκας Λεκαβίτσιους ο οποίος έπαιξε 24 λεπτά και θα προσπαθήσει να... μπει στα παπούτσια του Νικ Καλάθη. Για τους ηττημένους, απολαυστικός ήταν ο Στέφαν Μούντι ο οποίος σταμάτησε στους 24 πόντους, αλλά έμοιαζε να παίζει μόνος του.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Τα ριμπάουντ ήταν εκείνα που έκριναν την έκβαση του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός μάζεψε 46 έναντι 30 του Ρεθύμνου κι αυτό το στοιχείο έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Σημαντικό και το γεγονός ότι για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος, οι «πράσινοι» είχαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα, καθώς και οι δώδεκα παίκτες που πάτησαν παρκέ, σκόραραν τουλάχιστον ένα καλάθι.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ