16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ένα πρότζεκτ που νικά αντιπάλους και… κορονοϊό

Το Λαύριο βλέπει το πλάνο του να θριαμβεύει, μετά και το εμφατικό «διπλό» στο Ιβανώφειο, και το Basketa.gr παρουσιάζει την αληθινή πρόταση που κάνουν ο Χρήστος Σερέλης και η ομάδα του για το ελληνικό μπάσκετ, που δεν... κολλάει σε αντιπάλους και κορονοϊό.

Όταν έχεις αναπτύξει ένα σχέδιο, που έχει αρχή, μέση και τέλος, συγκεκριμένη λογική και στόχευση, τότε είσαι ικανός να υπερπηδήσεις κάθε «εμπόδιο», πολύ περισσότερο δε, όταν έχεις επίγνωση των «παγίδων» αυτών. Αν έχεις όλα αυτά στο μυαλό σου, με μια παράλληλη εσωτερική προσγείωση στην πραγματικότητα, τότε μπορείς να καταφέρεις κάτι ξεχωριστό.

Στο Λαύριο, άλλωστε, γνωρίζουν πολύ καλά από «εμπόδια», καθώς στο τέλος της σεζόν 2018-2019 έπρεπε να στήσουν πολύ γρήγορα μια νέα ομάδα, σχεδόν από την αρχή, μέσα από τη σύμπραξη με την Κύμη, αφού αγωνιστικά όφειλαν κανονικά να ετοιμάζονται για την Α2, μετά τον υποβιβασμό από την Basket League.

Μια συγκεκριμένη συστάδα ανθρώπων κράτησε όρθιο το σύλλογο, συνεχίζοντας να τον διατηρούν ως πρωταγωνιστή στα σαλόνια, μετά το σκληρό μάθημα εκείνης της χρονιάς και της προηγούμενης αποτυχημένης προσπάθειας για έξοδο στην Ευρώπη. Η ίδια αυτή συστάδα ανέπτυξε ένα διαφορετικό πλάνο, που μπορεί πραγματικά να γοητεύσει, να αποδώσει και, εν τέλει, να αποτελέσει μια νέα πρόταση για το… εσχάτως πολύπαθο ελληνικό μπάσκετ.

 

Η πρόοδος του Σερέλη και το μεράκι για κάτι μοναδικό που νίκησε και τον κορονοϊό

Ο Χρήστος Σερέλης είναι το κύριο πρόσωπο των επιτυχιών του Λαυρίου όλα αυτά τα χρόνια και κανείς δε θα μπορούσε να πει, ότι δε δικαιούτο να κάνει τη δική του… στραβή. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει παραδεχθεί δημόσια πως είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος θέλει καθημερινά να βελτιώνεται ως τεχνικός, να αποκτά γνώσεις και να τις εντάσσει ανάλογα στο παιχνίδι και την νοοτροπία της ομάδας του, για να γίνει και αυτή καλύτερη.

Με αυτό τον τρόπο και, ύστερα από μια σεζόν που τελείωσε απότομα λόγω της πανδημίας, ο Σερέλης αποφάσισε να προτείνει ένα διαφορετικό πλάνο. Θέλησε να στηριχθεί στα νιάτα, στην αθλητικότητα, στο δυναμισμό, στη «δίψα» των παικτών, που θα είχε η ομάδα του. Κάπως έτσι, δημιούργησε ένα σύνολο με ουκ ολίγους Έλληνες, που ψάχνουν το επόμενο «βήμα» κι έχουν στοιχεία να επιδείξουν, ενώ και οι ξένοι δε διαφέρουν σε νοοτροπία. 

 

Αυτά είναι στοιχεία, που δείχνουν τη διαρκή πρόοδο του Σερέλη ως τεχνικού, καθώς και της ομάδας του στην απόδοση του παιχνιδιού της. Και αυτή δε θα αργούσε να φανεί, όσο κι αν της «ανάχωμα» ο κορονοϊός, που μετρούσε στο Λαύριο διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, θέτοντας μεγάλο προβληματισμό στο πώς κυλούσε η σεζόν.

Το αποτέλεσμα ήταν η πρώτη εβδομάδα αγώνων να «καεί» με Κολοσσό, ΠΑΟΚ και Ιωνικό, αφού η ομάδα ακόμη μετρούσε τις δυνάμεις της. Όταν, όμως, δουλεύεις καλά το ήδη σωστά σκεπτόμενο σχέδιο σου, το αποτέλεσμα θα βγει. Και μετά από δύο εβδομάδες δυνατότητας να εργαστούν λίγο παραπάνω, ήρθε ο… αιφνιδιασμός. «Διπλό» στο Περιστέρι, κάτω ο Άρης και το Μεσολόγγι, αποκορύφωμα  η μεγάλη εμφάνιση στο Ιβανώφειο και ο θρίαμβος με 77-60 επί του Ηρακλή.

 

 

 

 

Το Λαύριο το απέδειξε. Είναι μια ομάδα σύγχρονη, με πρόταση, που κυρίως έχει… υγεία. Και όσο την έχει, όχι μόνο δεν έχει να φοβάται, αλλά πρέπει να ακουστεί ίσως για το πώς να αναπτυχθεί στο μέλλον το ελληνικό μπάσκετ…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ