21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ένα μήνα εκτός ο Μιλάκνις

Η Ζαλγκίρις Κάουνας θα χρειαστεί να πορευτεί για τουλάχιστον ένα μήνα χωρίς τον Αρτούρας Μιλάκνις. O τραυματισμός του Λιθουανού φόργουορντ ουσιαστικά οδηγεί τους "πράσινους" να συνεχίσουν χωρίς αυτόν ως το τέλος της κανονικής περιόδου (8/4).

Στο διάστημα αυτό η Ζαλγκίρις έχει να αντιμετωπίσει τις Βιλερμπάν, Αρμάνι Μιλάνο, Αναντόλου Έφες (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εκτός), Μακάμπι Τελ Αβίβ, Άλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου (εκτός) και στο φινάλε της κανονικής περιόδου τον Παναθηναϊκό εντός έδρας. Ένα πρόγραμμα που μόνο εύκολο δεν το λες. Η Ζαλγκίρις Κάουνας βρίσκεται στην 9η θέση της κατάταξης μαζί με τη Βαλένθια και διεκδικεί θέση στα play offs με ρεκόρ 14-12.

Ο Μιλάκνις μπορεί κάποιες φορές να περνά ως και απαρατήρητος δίπλα στα μεγάλα ή μικρότερα αστέρια της ομάδας του, αλλά η παρουσία του στο παρκέ είναι καθοριστική και η στατιστική μας το θυμίζει. Όταν βρίσκεται στο παρκέ έχει την υψηλότερη επιρροή στην επίθεση της ομάδας του (OFFRtg+12.1), ενώ τα ποσοστά ευστοχίας της ανεβαίνουν κατακόρυφα: 7.5 στα δίποντα (57.7%) και 5.8 στα τρίποντα (44.7%), όπως πολύ εύστοχα αναφέρει στο tweet του και ο Λιθουανός δημοσιογράφος Ντονάτας Ουρμπόνας.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ