28.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ένα μάθημα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ (pics)

Τίποτα δεν μένει στο μυαλό ενός αθλητή που κάνει τα πρώτα του βήματα από το να δει το ίνδαλμά του να βρίσκεται μπροστά του. Μια φωτογραφία μαζί του θα βρίσκεται για πάντα στα αγαπημένα του πράγματα. Φανταστείτε να κάτσει αυτός ο αθλητής να του μιλήσει, να απαντήσει σε ερωτήσεις, να συζητήσει και να δώσει συμβουλές έξω από το μπάσκετ. Για το τι πρέπει να κάνουν έξω από τις τέσσερις γραμμέα του γηπέδου. Μια τέτοια εμπειρία έζησαν οι παίκτες των 16 ομάδων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων στο Νόβι Σαντ της Σερβίας, έχοντας την ευκαιρία να ακούσουν και να συνομιλήσουν με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Η FIBA ήταν αυτή που οργάνωσε αυτή τη συνάντηση με τον αστέρα των Σακραμέντο Κινγκς (πια) με τον Σέρβο γκαρντ να προσπαθεί να τους μυήσει στο επαγγελματικό μπάσκετ, στους κινδύνους, αλλά και τα πλεονεκτήματα των social media και άλλα θέματα.

Παίκτες και τον 16 ομάδων ήταν παρόντες και ρώτησαν τον Μπογκντάνοβιτς για διάφορα θέματα, ενώ χώρο βρήκε στην κουβέντα και ένα κουίζ μπάσκετ. Εκεί όπου μπορεί η Λετονία να πήρε την πρώτη νίκη, αλλά η ελληνική ήταν αυτή που θριάμβευσε στο τέλος, δείχνοντας πως έχει γνώσεις γύρω από το άθλημα!

Σχεδόν δύο ώρες έμεινε ο Μπογκντάνοβιτς κοντά στα παιδιά που έμαθαν, αλλά και γέλασαν, ενώ ήρθε και η ώρα για τις καθιερωμένες selfies.

Μην νομίζετε πως ο Σέρβος γκαρντ βαρέθηκε: "Ήταν κάτι πραγματικά όμορφο. Ζωντάνεψε και αρκετές αναμνήσεις από εκείνα τα πρώτα ευρωπαϊκά στα οποία πήρα μέρος με τις "μικρές" εθνικές ομάδες. Πως ήταν όταν ήμουν παιδί, όταν έκανα φίλους ζωής από τέτοιες διοργανώσεις. Σίγουρα είναι μια εμπειρία που θα θυμάμαι".

Οι νεαροί αθλητές απόλαυσαν τις ιστορίες του Μπογκντάνοβιτς, την άνοδό του προς τη δόξα και δέχθηκαν συμβουλές για το πως να μιλάνε στον Τύπο, πως να παρουσιάζουν τους ίδιους τους εαυτούς τους δημοσίως και τι να προσέχουν.

"Όταν ήμουν νέος, δεν έπαιζαν για τις εθνικές ομάδες, οπότε δεν είχα την ευκαιρία για τέτοια σεμινάρια. Αλλά αργότερα, βρέθηκα σε ένα καμπ στο οποίο ο Νίκολας Μπατούμ έκανε κάτι ανάλογο. Δεν είχα όμως την ευκαιρία να μιλήσω τότε με μεγαλύτερους παίκτες και να μάθω", τόνισε, υποδεικνύοντας έτσι το δικό του κίνητρο για την παρουσία του σε αυτή τη συνάντηση.

Ο Μπογκντάνοβιτς είχε την βοήθεια της Νατάσα Κοβάτσεβιτς, επίσης πρώην μέλος των "μικρών" εθνικών ομάδων και τώρα πρέσβης του προγράμματος Νέων της FIBA. Είχε κι αυτή τη δική της εμπειρία να μοιραστεί από τα παρκέ, ενώ τη δική της  βοήθεια έδωσε και η Ισπανίδα διεθνής που επίσης εργάζεται πλέον στην FIBA, η Ελίζαμπεθ Θεμπριάν.

 

  

  

   



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ