19.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ένα λάθος, ένα Κύπελλο χαμένο (vid + pic)

Η 17η Μαρτίου είναι μια μέρα που "στοιχειώνει" τον ΠΑΟΚ. Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια, το 1992, έφτασε τόσο κοντά στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Κυπέλλου Κυπελλούχων, μετά από αυτό που είχε κερδίσει την προηγούμενη χρονιά στη Γενεύη, αλλά ένα λάθος του Παναγιώτη Φασούλα στο τελευταίο δευτερόλεπτο τού στέρησε αυτή τη δυνατότητα.

Ο "δικέφαλος" βρέθηκε να χάνει στον τελικό της Ναντ από τη Ρεάλ ακόμα και με διαφορά 18 πόντων στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος εξαπέλυσε επική αντεπίθεση, κάλυψε τη διαφορά και με τρίποντο από τα 10 μέτρα του Μπάνε Πρέλεβιτς 8'' πριν από τη λήξη ισοφάρισε 63-63. Η Ρεάλ έκανε την επίθεση, ο Τζόνι Ρότζερς κέρδισε φάουλ, αστόχησε στη βολή (ίσχυε τότε ο κανονισμός της 1+1, αν έχανες την πρώτη, δεν είχε δικαίωμα να εκτελέσεις δεύτερη), ο Φασούλας κέρδισε το ριμπάουντ, προσπάθησε να δώσει στον Μπουντούρη, αλλά έκανε λάθος! Ο Ρίκι Μπράουν έβαλε το χέρι του, έκλεψε και με καλάθι στην εκπνοή χάρισε το Κύπελλο στη Ρεάλ (65-63). 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έμοιαζαν χαμένοι, ο Μπάνε Πρέλεβιτς έπεσε στο παρκέ και ξέσπασε σε λυγμούς βιώνοντας το απόλυτο δράμα.

Θυμηθείτε τα τελευταία λεπτά αυτού του συγκλονιστικού τελικού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ