16.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ένα καρέ πρωταγωνιστών μιλά για το F4 του BCL (Vid, Pics)

Το Φάιναλ Φορ της νέας διοργάνωσης της FIBA, Basketball Champions League είναι ουσιαστικά γεγονός. Η Τενερίφη φιλοξενεί την τελική φάση της διοργάνωσης και το basketa.gr φιλοξενεί δηλώσεις παικτών και των τεσσάρων ομάδων που έφτασαν ως το τέλος της διαδρομής. Ή αν προτιμάτε ένα βηματάκι πριν το τέλος με τους σημερινούς ημιτελικούς, που μπορείτε να δείτε μέσα από τα κανάλια Novasports:

19.00 Μπάνβιτ - Μονακό

22.00 Ιμπεροστάρ Τενερίφε - Ουμάνα Ρέγερ Βενέτσια

Δύο δικά μας παιδιά δίνουν το «παρών» σε αυτό το ραντεβού: Ο «οικοδεσπότης» Γιώργος Μπόγρης της Ιμπεροστάρ Τενερίφε και ο Μάικ Μπράμος της Ρέγερ Βενέτσια, οι οποίοι μάλιστα σήμερα το απόγευμα θα αναμετρηθούν για μία θέση στον τελικό. Είναι οι δύο που μας χάρισαν λίγα λεπτά, μαζί με τους άλλους δύο «μονομάχους»: Τον Φουρκάν Κορκμάζ της Μπάνβιτ και τον Ντι Μποστ της Μονακό.

Μπόγρης: «Μακάρι να γράψουμε ιστορία»

«Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά ανυπομονούμε». Δεν έχει μάθει να κρύβεται όταν μιλάει και αυτό κάνει και τώρα. Μιλώντας αρχικά για την ίδια τη διοργάνωση, στην παρθενική της χρονιάς: «Είμαι πολύ χαρούμενος, που το καλοκαίρι έκανα μία επιλογή και αντί να μείνω σε μία ομάδα Eurocup, όπως το Μπιλμπάο, ήρθα σε μία ομάδα και γνώρισα και μία διοργάνωση, η οποία είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Θεωρώ ότι η FIBA έχει πάρει πολύ σοβαρά το να «μεγαλώσει» τη διοργάνωση και να την φτάσει στο επίπεδο της Ευρωλίγκας και είναι κάτι που είναι υπέρ της».

Η ίδια η Ιμπεροστάρ Τενερίφε έχει χαρακτηριστεί από πολλούς  η ομάδα έκπληξη της χρονιάς: «Είχαμε μια εκπληκτική πορεία, την οποία δεν την περιμέναμε. Προχωρήσαμε τόσο στην ισπανική λίγκα, όσο και στο BCL και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να διοργανώσουμε το πρώτο Φάιναλ Φορ στο σπίτι μας και μακάρι να καταφέρουμε να γράψουμε ιστορία».

Τα ταξίδια ήταν πολλά για όλες τις ομάδες και για τη δική του ήταν ακόμη πιο δύσκολα, καθώς το... νησί είναι μακριά από όλους και όλα: «Δεν ήταν δύσκολο. Ήταν ευτυχία. Ουσιαστικά θεωρώ μας βοήθησε πολύ, ειδικά στην αρχή να βρούμε χημεία και να καταφέρουμε να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Σίγουρα η αύξηση των ομάδων από 32 σε 40, «άνοιξε» πολύ τη διοργάνωση. Θεωρώ ότι είχαμε κάποια ταξίδια που μας ταλαιπώρησαν, γιατί παίζαμε και με ομάδες που λογικά δεν θα ήταν αν δεν ήταν ο αριθμός συμμετοχής τόσο μεγάλος. Αλλά από την άλλη μεριά αυτό ίσως να μας βοήθησε να δεθούμε περισσότερο ως ομάδα, γιατί περάσαμε περισσότερο χρόνο παρέα είτε σε αεροδρόμια, είτε σε ξενοδοχεία, είτε σε καινούριες πόλεις και πιστεύω ότι αυτό κάνει σε εμάς τη διαφορά, γιατί δεν έχουμε κάποιον που να ξεχωρίζει αγωνιστικά, όσο το ότι παίζουμε πολύ καλά μαζί και απολαμβάνουμε να παίζει ο ένας με τον άλλον. Οπότε θεωρώ ότι είναι μεγάλη στιγμή και πραγματικά το απολαμβάνουμε».

Η ώρα του ημιτελικού ήρθε και η ισπανική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ρέγερ Βενέτσια. Ποιο πιστεύει πως θα είναι το κλειδί; «Θεωρώ ότι η Βενέτσια είναι μια καλή ομάδα που προσπαθεί πολύ να παίξει με κικ άουτ πάσες, διαθέτοντας καλούς σουτέρ έξω, όπως τον Μάικ Μπράμος. Επίσης, έχει παιδιά που έχουν εμπειρία στο υψηλό επίπεδο. Πιστεύω ότι όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος θα πάρει το παιχνίδι. Σίγουρα έχουμε πλεονέκτημα λόγω έδρας. Δεν θεωρώ πως θα είναι άγχος για εμάς. Έχουμε την εμπειρία να το διαχειριστούμε σωστά. Η Βενέτσια είναι μια ομάδα που παρά το ότι δεν εντυπωσίασε στη διάρκεια της σεζόν, κατάφερε να είναι στο Φάιναλ Φορ. Κι αυτό έχει σημασία. Όπως η Μάλαγα που είχε μια μέτρια χρονιά στο Eurocup και στο τέλος κατάφερε να πάρει τη διοργάνωση. Οπότε θεωρώ ότι η regular season δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για το πως θα κλείσει τη χρονιά μια ομάδα. Αν εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και παίξουμε σκληρά, έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα στο να πάρουμε τη νίκη. Νομίζω ότι εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς».

 

Μάικ Μπράμος: «Δυναμικό ξεκίνημα»

Η ιταλική ομάδα έφτασε στο Final Four με δύο εξαιρετικά τέταρτα δεκάλεπτα. Και τις δύο φορές επέστρεψε στον αγώνα και κατάφερε να είναι συνεπής στο ραντεβού της με την τελική φάση. Η Βενέτσια είναι εδώ και ο Μάικ Μπράμος θέλει αυτός και οι συμπαίκτες του να χαλάσουν το πάρτι της Ιμπεροστάρ Τενερίφε. Ποιο είναι το κλειδί γι’ αυτό;

«Το πώς θα αρχίσουμε το παιχνίδι θα είναι σημαντικό. Οι οπαδοί θα είναι πολύ ενθουσιασμένοι, θα υπάρχει πολλή ενέργεια στο γήπεδο και νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε δυνατά και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι».

Τι άποψη έχει για τη νέα διοργάνωση της FIBA συνολικά; «Ήταν καλό. Αν και πρώτη χρονιά ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και οι τέσσερις ομάδες που είναι εδώ το αξίζουν».

Φουρκάν Κορκμάζ: «Δεν θα είναι εύκολο»

Εδώ στην Ελλάδα όσοι παρακολουθούν μπάσκετ και ιδιαίτερα τις διοργανώσεις πρωταθλημάτων νέων, τον γνωρίζουν καλά. Ένα καλοκαίρι το όνομά του ακουγόταν στο Παγκόσμιο U19 στην Κρήτη και μετά στο Ευρωπαϊκό U18 στο Βόλο... Και αυτός συνέχισε και στην Εθνική Ανδρών της Τουρκίας... Θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του και όχι άδικα. Και φαίνεται και τώρα που βρίσκει χρόνο συμμετοχής στην Μπάνβιτ. Η οποία αντιμετωπίζει τη Μονακό.

«Όλοι ξέρουν ότι δεν θα είναι εύκολο να φτάσεις στον τίτλο, γιατί όλες οι ομάδες είναι καλές. Έχουμε παίξει με τη Μονακό δύο φορές. Στο πρώτο δεν ήμουν στην ομάδα, αλλά στο δεύτερο έπαιξα εναντίον τους και τους γνωρίζουμε. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι. Παίζουν πολύ καλά. Είναι πρώτοι στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά κι εμείς έχουμε κατακτήσει το Κύπελλο Τουρκίας. Ελπίζω να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Όσο για τη διοργάνωση του BCL συνολικά, ο Κορκμάζ τόνισε: «Eίναι πολύ καλό τουρνουά. Όλες οι ομάδες είναι σκληρές. Επίσης όλες οι ομάδες που είναι στο Φάιναλ Φορ αξίζουν να είναι εδώ. Κάθε ομάδα έχει πολύ καλούς παίκτες. Κι εμείς είμαστε καλή ομάδα, για αυτό το λόγο είμαστε εδώ. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το πρώτο παιχνίδι που θα δώσουμε και ανυπομονώ να παίξω».

Ντι Μποστ: «Η άμυνα πρώτα»

Last but not least που λένε και στο... χωριό μας ο Ντι Μποστ της Μονακό, η οποία προηγείται στο πρωτάθλημα Γαλλίας και για πολλούς είναι το φαβορί της διοργάνωσης.

«Νομίζω ότι η διοργάνωση ήταν πολύ καλή», εκτιμά ο Μποστ για το Basketball Champions League συνολικά, για να προσθέσει: «Έκαναν καλή δουλειά, την προώθησαν και ενώ είναι η πρώτη χρονιά πραγματοποιήθηκε μεγάλη εξέλιξη».

Για τον ίδιο πάντως αυτή τη στιγμή αυτό που μετράει περισσότερο είναι η αποψινή αναμέτρηση με την Μπάνβιτ στον πρώτο ημιτελικό του Final Four. “Για εμάς σημαντικός παράγοντας θα είναι η άμυνα. Το δυνατό μας όπλο είναι η άμυνα και το τρανζίσιον και σε αυτά πρέπει να στηριχτούμε».

*Ευχαριστούμε τον Θεόφιλο Φρέρη και τη Μαρία Μαργαρίτη για τη συνεργασία και τη  βοήθεια.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ