21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένα διαφορετικό deja vu για τον Γιώργο Λημνιάτη (pic, vid)

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, λίγο πριν αποχωρήσει από την ΑΕΚ ακολουθώντας μαζί με τον Δημήτρη Μενουδάκο τον δρόμο του Ηλία Παπαθεωδώρου, ο Γιώργος Λημνιάτης θα βρεθεί σε μία θέση που δεν είναι πρωτόγνωρη γι' αυτόν. Θα κοουτσάρει την ΑΕΚ στον αυριανό (14/4, 20:00) αγώνα με τον Προμηθέα αλλά αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα καθίσει στην άκρη του πάγκου για την Basket League.

 


Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής χρειάστηκε άλλη μία φορά να καλύψει το κενό του επί σειρά ετών συνεργάτη του, αλλά σε διαφορετικές συνθήκες. Ήταν στις 5 Δεκεμβρίου 2015 όταν ο Γιώργος Λημνιάτης καθοδήγησε την Κηφισιά σε ένα ματς απέναντι στον Άρη στη Θεσσαλονίκη, λόγω μιας τιμωρίας του Ηλία Παπαθεοδώρου. Η Κηφισιά ηττήθηκε με 81-68 αλλά εκείνο το ματς ήταν το πρώτο του και τελευταίο μέχρι σήμερα ως πρώτος προπονητής στην κατηγορία. Εκείνο το χειμωνιάτικο απόγευμα, ο Λημνιάτης είχε κοουτσάρει, μεταξύ άλλων και δύο παίκτες που θα έχει και στην Πάτρα, τον Λίνο Χρυσικόπουλο και τον Νίκο Γκίκα.

 

 

Από το παιχνίδι του Δεκεμβρίου του 2015 στο οποίο έκανε ντεμπούτο ο Γιώργος Λημνιάτης

 

 

 


Για διαφορετικό λόγο ο Γιώργος Λημνιάτης βρέθηκε σε αυτή τη θέση και νωρίτερα στη σεζόν. Ήταν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ όταν τελείωσε το παιχνίδι καθοδηγώντας την ΑΕΚ, μετά την αποβολή του Ηλία Παπαθεοδώρου με δύο τεχνικές ποινές.

 

 


Έστω και για μία μέρα, ο «speedy» -κατά το προσωνύμιο που τον ακολουθούσε στα αθλητικά του χρόνια- θα είναι ο πρώτος προπονητής της ΑΕΚ και θα γίνει ο 25ος στην ιστορία της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, από το 1992-93. Θα γίνει ο δεύτερος με παρουσία ενός μόνο αγώνα στον πάγκο της, αφού σε ανάλογη θέση βρέθηκε και ο Θανάσης Παπαχατζής που είχε καθοδηγήσει την ΑΕΚ στο ματς της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2017-18 απέναντι στον Κολοσσό, λόγω αδυναμίας του Σωτήρη Μανωλόπουλου που αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας.

 


Στην ιστορική διαδρομή της ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις υπηρεσιακών προπονητών. Τη μικρή λίστα εκείνων που κάλυψαν τη θέση του προπονητή της ΑΕΚ για μία-δύο εβδομάδες, συμπληρώνουν δύο προπονητές. Ο Δημήτρης Πρίφτης το 20017-08 αποτέλεσε τη «γέφυρα» μεταξύ του Άγγελου Κορωνιού και του -επόμενου όπως όλα δείχνουν νέου προπονητή του Δικεφάλου- Βαγγέλη Αγγέλου, κοουτσάροντας την ομάδα σε δύο ματς στο νικηφόρο παιχνίδι με την Ολυμπιάδα Πάτρας (83-59) και στην ήττα της από τον Άρη στο «Παλέ» (76-60). Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν πέρασε ως υπηρεσιακός στην ιστορία της ΑΕΚ όμως το πέρασμα του από τον πάγκο της ομάδας ήταν τόσο σύντομο που παρέπεμπε σε μία τέτοια συνθήκη. Ήταν στη σεζόν 2009-10 όταν κοουτσάρισε την «Ένωση» σε δύο μόνο ματς μετά τον υπηρεσιακό Βαγγέλη Ζιάγκο και πριν τον Μηνά Γκέκο.

 


Μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι ομάδες της Basket League που άλλαξαν προπονητή στην εξέλιξη της σεζόν είναι περισσότερες από εκείνες που συνεχίζουν με εκείνους που την άρχισαν. Στη δεύτερη κατηγορία απέμειναν πια ο Άρης με τον Σάββα Καμπερίδη, ο Προμηθέας με τον Μάκη Γιατρά, ο Κολοσσός με τον Ηλία Καντζούρη, το Λαύριο με τον Χρήστο Σερέλη και το Μεσολόγγι με τον Ντίνο Καλαμπάκο.

 


Photo Credits Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ