23.3 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Άρη

Τα χρειάστηκε στο (άδειο) Αλεξάνδρειο ο Άρης που πήρε την νίκη με 78-70 απέναντι στην μαχητική Δόξα Λευκάδας. Αν και βρέθηκε να χάνει 42-37 στο ημίχρονο, ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο αρκούσε για να προσπέρασε και να φτάσει στο 12ο ροζ φύλλο στην Basket League.

Η Δόξα μπήκε καλύτερα στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί με 7 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (19-26). Για τον Άρη ο Καββαδάς έπαιζε ουσιαστικά μόνος του, έχοντας σημειώσει 13 πόντους. Οι Λευκαδίτες αύξησαν την διαφορά στους 10, την ώρα που η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, προσπαθούσε να μειώσει. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 37-42 και τους φιλοξενούμενους να πατάνε με μεγαλύτερη σιγουριά χάρη στους 15 πόντους του Χάρις και τους 11 του Μάρας. Με σερί 16-6 στα πρώτα πέντε λεπτά του δεύτερο μέρους ο Άρης προσπέρασε για το 53-48, παίρνοντας τον έλεγχο του αγώνα. Ο Καββαδάς ήταν συγκλονιστικός, έχοντας ήδη 20 πόντους και 7 ριμπάουντ και δίνοντας αέρα 13 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο (65-52). Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν εκ νέου στην τέταρτη περίοδο, όμως τα πάντα είχαν κριθεί.

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Με τον σέντερ του Άρη να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα, οι "κίτρινοι" έμειναν στο ματς και κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Ο Καββαδάς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η διαφορά στα ριμπάουντ (40-31) ήταν καθοριστική στην ανατροπή του Άρη ενώ και τα 8/22 τρίποντα βοήθησαν τους γηπεδούχους να φέρουν τούμπα το ματς. Χαρακτηριστικό και το 28-10 της τρίτης περιόδου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ