26.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Ένα βήμα πριν το… όνειρο η Εθνική Γυναικών

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε (24/6, 21.30, ΕΡΤ1) η Εθνική Γυναικών, καθώς αντιμετωπίζει στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας, τη Γαλλία.

Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά έχει πραγματοποιήσει μία ξέφρενη πορεία που την έχει φέρει μέχρι τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, για πρώτη φορά στα χρονικά.

Μετά τη φάση των ομίλων όπου η μία αλλά σπουδαία νίκη κόντρα στη Σερβία αποδείχτηκε αρκετή για να χαρίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο, οι διεθνείς έριξαν στο καναβάτσο τη Ρωσία (62-58) και στη συνέχεια, στα προημιτελικά, την πανίσχυρη Τουρκία και μάλιστα με εμφατικό τρόπο (84-55).

Πλέον η Εθνική έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018 που θα λάβει χώρα στην Ισπανία, θα προσπαθήσει χωρίς άγχος για κάτι ακόμα πιο σπουδαίο. Άλλωστε ακόμα και στο απευκταίο σενάριο των δύο ηττών τα κορίτσια θα έχουν πετύχει και με το παραπάνω τον αρχικό τους στόχο.

Το κλίμα στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι εξαιρετικό, με τις διεθνείς να θέλουν να πάρουν ρεβάνς από τις αντιπάλους τους για την ήττα στη φάση των ομίλων με 70-63, ενώ θα έχουν και τη συμπαράσταση αρκετών Ελλήνων που θα βρεθούν στις εξέδρες. Είναι δεδομένο ότι η Γαλλία διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ με κορυφαία όλων την Σελίν Ντουμέρκ η οποία είναι η βασική πλέι μέικερ και αρχηγός των «μπλε».

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο κόουτς Κεραμιδάς υπολογίζει σε όλες τις παίκτριες του. Ακόμα και η Εβίνα Σταμάτη η οποία ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στη μέση αν χρειαστεί θα πάρει χρόνο συμμετοχής. «Κλειδιά» για την Εθνική θα είναι στο επιθετικό κομμάτι η Εβίνα Μάλτση και η Στέλλα Καλτσίδου. Η τελευταία αναζητά και μία προσωπική εκδίκηση, καθώς στον αγώνα του γκρουπ είχε αποβληθεί με δύο τεχνικές ποινές. Το πλάνο στην άμυνα αναμένεται παρόμοιο με τα προηγούμενα παιχνίδια, αφού η ζώνη με προσαρμογές έχει κάνει θραύση.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όλοι όσοι αγαπάνε το μπάσκετ στις 21.30 θα συντονιστούν στις τηλεοράσεις τους.

Στον πρώτο ημιτελικό της ημέρας στις 19.00, η Ισπανία θα κοντραριστεί με το Βέλγιο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ