20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ένα ακόμη ταγκό!

Η Εθνική Εφήβων δίνει τον προτελευταίο της αγώνα απόψε (6/7, 20.30, Πανεπιστήμιο, ΕΡΤ). Θα αναμετρηθεί ξανά με την Αργεντινή. Αυτή τη φορά και οι δύο ομάδες δεν έχουν στόχο κάτι καλύτερο από την ένατη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 που ολοκληρώνεται αύριο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η ελληνική ομάδα προέρχεται από μια δύσκολη αναμέτρηση που κρίθηκε στις δύο παρατάσεις απέναντι στη Σενεγάλη, ενώ και η Αργεντινή δεν είχε και εύκολο έργο απέναντι στη Νέα Ζηλαδία. Επίσης, δεν θα είναι η πρώτη φορά στη διοργάνωση που Ελλάδα και Αργεντινή θα έρθουν αντιμέτωπες. Η προηγούμενη ήταν στην Α’ φάση. Οι Αργεντίνοι ήταν αυτοί που είχαν επικρατήσει 73-68, αλλά στη φάση των 16 δεν μπόρεσαν να κάνουν το βήμα παραπάνω, όπως δεν μπόρεσαν και οι Έλληνες παίκτες.

Ο Γιάννης Καστρίτης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Περικλή Μπαζίνα, ο οποίος έχει υποστεί θλάση στον λαγονοψοϊτη και είναι νοκ άουτ από τους υπόλοιπους αγώνες. Αντίθετα, θα έχει στη διάθεσή του τον Ζώη Καράμπελα. Ο Έλληνας γκαρντ είχε τιμωρηθεί μία αγωνιστική από τη FIBA, μετά την αποβολή του στον αγώνα με τη Γαλλία. Εξέτισε την ποινή του στον αγώνα με τη Σενεγάλη, όπου είδε τον αγώνα από την εξέδρα και σήμερα επιστρέφει στη δράση.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση συνολικά επικεντρώνεται στα Δύο Αοράκια, εκεί όπου θα διεξαχθούν απόψε οι ημιτελικοί. Η έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Μάλι, θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία στις 18.00 για μια θέση στους τελικούς και στις 20.30 η Λιθουανία που πέταξε εκτός τετράδας τη Σερβία θα αντιμετωπίσει το μεγάλο φαβορί, τις ΗΠΑ. Και οι δύο αγώνες αυτοί θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.

Το σημερινό πρόγραμμα

Ημιτελική Φάση

Θέσεις 1-4

Δύο Αοράκια

18.00 Μάλι-Γαλλία

20.30 ΗΠΑ-Λιθουανία

Θέσεις 5-8

Δύο Αοράκια

13.00 Ρωσία-Σερβία

15.30 Πουέρτο Ρίκο-Καναδάς

Θέσεις 9-12

Πανεπιστήμιο

16.30 Λετονία-Αυστραλία

20.30 Αργεντινή-Ελλάδα

Θέσεις 13-16

Πανεπιστήμιο

12.00 Κίνα-Φιλιππίνες

14.15 Νέα Ζηλανδία-Σενεγάλη

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ