16.6 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Ένας 21χρονος με ωριμότητα 30άρη (vids)

Ο Τζέισον Τέιτουμ γίνεται σήμερα (3/3) 21 ετών κι αναμένεται να αφήσει το δικό του στίγμα στο ΝΒΑ για τα προσεχή 15 χρόνια...

Παιδί του Duke υπό τις οδηγίες του Μάικ Σιζέφσκι έμαθε το μπάσκετ όπως ακριβώς έπρεπε. Έμεινε στους "blue devils" μόνο για μία σεζόν και αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Ήταν άλλωστε στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων των ΗΠΑ και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο U19 που είχε διεξαχθεί στην Κρήτη. Όλοι πίστευαν ότι ήταν έτοιμος από τα 19 του χρόνια να «πιάσει» στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Και δεν έπεσαν έξω.

Με το «καλημέρα» έγινε απαραίτητος για την ομάδα του Μπραντ Στίβενς. Ο τεχνικός των Μπόστον Σέλτικς γνώριζε πολύ καλά ότι μπορούσε να στηριχτεί επάνω του. Έπαιξε σε 80 από τα 82 παιχνίδια της κανονικής περιόδου ξεκινώντας σε όλα βασικός, σκοράροντας κατά μέσο 13,3 πόντους, σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Ο Τέιτουμ δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός στα πλέι οφ κι έπαιξε και στα 19 ματς της ομάδας της Βοστώνης, ανεβάζοντας τους μέσους όρους του και σημειώνοντας 18,5 πόντους ανά παιχνίδι.

Οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι θα αποτελέσει τον ηγέτη των Σέλτικς και θα μείνει για πάντα στη Μασαχουσέτη, αυτό όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο.

Οι φήμες περί ανταλλαγής

Ο Άντονι Ντέιβις αναμένεται να φύγει από τους Πέλικανς το προσεχές καλοκαίρι και όλες οι ομάδες προσπαθούν να βρουν τρόπο για να τον αποκτήσουν. Στα σενάρια έχουν μπει και οι Σέλτικς οι οποίοι σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει ακόμα κι έναν παίκτη-κεφάλαιο όπως ο Τέιτουμ, με σκοπό να ενισχυθεί σημαντικά και να διεκδικήσει άμεσα το πρωτάθλημα. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί, ο ίδιος ο 21χρονος όμως τόνισε ότι θα παίζει όπου είναι καλύτερα για τον ίδιο.

Ωριμότητα το μεγάλο προσόν του

Αν κάτι τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους συνομιλήκους του είναι η ωριμότητά του. Δουλεύει ασταμάτητα και παράλληλα παραμένει ταπεινός. Ο τρόπος που παίζει θυμίζει έμπειρο τριαντάρη βετεράνο της καλύτερης λίγκας στον κόσμο.

Άλλωστε στο φετινό All Star Game απέδειξε το πολύπλευρο παιχνίδι του κατακτώντας το διαγωνισμό skills challenge.

Που θα φτάσει, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, το μόνο βέβαιο είναι ότι... ταβάνι του θα είναι ο ουρανός.

Δείτε videos με τον Τέιτουμ σε δράση:

https://www.youtube.com/watch?v=lfIGlAV12ZY

https://www.youtube.com/watch?v=uJD7gcpc4lg

https://www.youtube.com/watch?v=gjyN-aGHr2o



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ