21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ένας τελικός που δεν τον θέλει κανένας! (vid)

Η Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ Μαδρίτης θα δώσουν το πιο ανούσιο παιχνίδι της σεζόν! Τον μικρό τελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας.

Μετά από έναν χαμένο ημιτελικό, είναι πιθανό να στεναχωρεί τους ηττημένους περισσότερο και από το αρνητικό αποτέλεσμα. Κανείς μα κανείς δεν θέλει να δώσει έναν αγώνα... παρηγοριάς, χωρίς καμία σημασία. Η τρίτη θέση δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Κίνητρο δεν υπάρχει και αν δεν πρόκειται για κάποια πρωτάρα ομάδα, οι προπονητές για το μόνο που ανησυχούν είναι μην πάθει κάτι κάποιος από τους κορυφαίους παίκτες του συνόλου τους. Και είναι λογικό, άλλωστε ακολουθούν τα πλέι οφ των εγχώριων πρωταθλημάτων που αποτελούν τον τελευταίο στόχο μετά την αποτυχημένη παρουσία στο Final 4.

Ο περσινός μεγάλος τελικός λοιπόν που βρήκε πέρσι νικήτρια τη Ρεάλ, θα γίνει φέτος ως μικρός, με το ενδιαφέρον να μην είναι μεγάλο. Άλλωστε η πιο σωστή κίνηση της Ευρωλίγκας, ήταν στο πρώτο Final 4 της νέας εποχής, στην Μπολόνια, όταν δεν είχε γίνει μικρός τελικός, κάτι που είχε βρει σύμφωνες τις ομάδες.

Ωστόσο στην πορεία αυτό άλλαξε για εμπορικούς λόγους και κυρίως για το πακέτο των εισιτηρίων που πληρώνει ο κόσμος και τα οποία είναι αρκετά ακριβά, αλλά είναι και για τα δύο παιχνίδια.

Ο κόσμος

Το γήπεδο θα έχει αρκετό κόσμο εν αναμονή του τελικού κι επειδή οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε είναι οι περισσότεροι που ταξίδεψαν στη Βασκονία ούτως ώστε να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Βεβαίως το ενδιαφέρον δεν θα είναι πολύ μεγάλο.

Τα «κλειδιά»

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τους δύο προπονητές να προστατεύουν τα βασικά γρανάζια τους. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε ότι το σκορ αυτού του αγώνα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη σημασία κι αναμένεται να μην ρισκάρει με τους παίκτες του που προέρχονται τραυματισμό (Βέσελι, Κάλινιτς). Παράλληλα θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής παίκτες που δεν παίζουν πολύ όπως για παράδειγμα ο Σινάν Γκιουλέρ, αλλά και ο νεαρός Μπιμπέροβιτς. 

Από την άλλη, ο Πάμπλο Λάσο στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι η ομάδα του θα τα δώσει όλα, αλλά στην πραγματικότητα σκέφτεται ήδη τις επόμενες υποχρεώσεις της «Βασίλισσας» στο δύσκολο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ δεν πρόκειται να ρισκάρει ιδιαίτερα με το τραυματισμένο γόνατο του Έντι Ταβάρες.

Το παρελθόν

Ελάχιστοι θυμούνται ποιοι έπαιξαν και ποιοι νίκησαν στους μικρούς τελικούς των Final 4. Ο περσινός πάντως παρουσίασε ενδιαφέρον με τη Ζαλγκίρις να νικάει δύσκολα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 79-77!

Θυμηθείτε το παιχνίδι:

https://www.youtube.com/watch?v=mH3SMpKZu_s



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ