24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένας σούπερ σταρ που προέκυψε στην πορεία… (vids)

Ο Κάιλ Λάουρι γίνεται σήμερα (25/3) 32 ετών και το Basketa.gr παρουσιάζει έναν ρολίστα που μετατράπηκε σε σούπερ σταρ.

Πλέον ο πόιντ γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς είναι μεταξύ των κορυφαίων παικτών του ΝΒΑ και παράλληλα ο έκτος πιο πλουσιοπάροχα αμειβόμενος. Μόνο για τη φετινή σεζόν θα γίνει πλουσιότερος κατά 27.000.000 δολάρια! Καλά διαβάσατε, ενώ τη σεζόν 2019-2020 θα μπουν στον λογαριασμό του 33.000.000 δολάρια...

Κι όμως αυτός ο αθλητής ξεκίνησε την καριέρα του ως ρολίστας.

Μετά από δύο αρκετά καλά χρόνια στο κολέγιο Βιλανόβα πήρε την απόφαση να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ.

Οι Μέμφις Γκρίζλις τον επέλεξαν στο νούμερο 24 και μετά το τέλος του πρώτου χρόνου οι περισσότεροι πίστεψαν ότι την είχαν... πατήσει. Έπαιξε μόλις σε δέκα παιχνίδια λόγω τραυματισμού.

Την αμέσως επόμενη χρονιά δήλωσε «παρών» και στους 82 αγώνες της κανονικής περιόδου, ενώ την τρίτη του σεζόν μέτρησε 49 συμμετοχές με πεσμένα νούμερα.

Κάπως έτσι μετακόμισε στα μέσα της χρονιάς στους Χιούστον Ρόκετς ούτως ώστε να γίνει μία καλή εναλλακτική λύση για τη θέση «1».

Εκεί έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2012 και στα δύο τελευταία χρόνια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του έχοντας κατά μέσο όρο διψήφιο αριθμό πόντων...

Στον Καναδά βρήκε την Ιθάκη του

Οι Τορόντο Ράπτορς τον εμπιστεύτηκαν και τους δικαίωσε. Η πρώτη του αγωνιστική περίοδος ήταν απλώς καλή, αλλά από τη στιγμή που πήρε το χρίσμα του βασικού πλέι μέικερ άλλαξε προς το -πολύ- καλύτερο.

Από τη σεζόν 2013-14 μέχρι και την τρέχουσα δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από τους 17 πόντους ανά αγώνα, ενώ παράλληλα μοιράζει σταθερά 4,7 τελικές πάσες...

Όχι απλά δεν είναι άσχημη επίδοση, αλλά οι Καναδοί βασίζουν όλο το παιχνίδι τους επάνω του, μαζί με τον Ντεμάρ Ντε Ρόζαν.

Οι πορείες τους μέχρι το τέλος των πλέι οφ της Ανατολής δεν τους έχουν δικαιώσει πλήρως, αλλά κανείς δεν θα υποστηρίξει ότι το πρόβλημα για την μη επίτευξη του παραπάνω βήματος οφείλεται στον Κάιλ Λάουρι.

Ο ίδιος δηλώνει ότι μετά τη γυναίκα του Αγιάνα και τα παιδιά του Κάμερον και Κάρτερ, βάζει τους Τορόντο Ράπτορς! Όχι άδικα!

Απολαύστε τον σε δράση στα παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=nZQY0N_dJN0

https://www.youtube.com/watch?v=5vpeliNGvbY

https://www.youtube.com/watch?v=O3FB0esGQls

https://www.youtube.com/watch?v=ENKFJGDCp6w

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ