21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ένας νικητής για την Μπάρτσα

Είναι στιγμές στη ζωή που ο χρόνος σταματά, τίποτα δεν έχει σημασία, τίποτα δεν υπάρχει.«Έχεις όγκο στον εγκέφαλο, που απειλεί άμεσα τον μυελό των οστών» ήταν η φράση που άκουσε ο Κάιλ Κούριτς από το γιατρό του, το Νοέμβριο του 2015 και σταμάτησε τον χρόνο. Στο άκουσμα της είδησης ο Κούριτς έμεινε άναυδος «Ήταν πολύ παράξενο. Ήμουν εκεί αλλά ήταν σαν να μην ήμουν» δήλωσε σε συνέντευξή του στην USA Today. Στην ίδια συνέντευξη, τόνισε πως δεν θυμάται τίποτα από εκείνη την συζήτηση, εκτός από το αποτέλεσμα των εξετάσεών του.

Ύστερα από τρία χειρουργεία και την αναγκαστική αφαίρεση ολόκληρου του μετώπου του, ο Κάιλ Κούριτς επέστρεψε στην ενεργό δράση. Το τεχνικό του μέτωπο δεν ήταν κάτι που μπορούσε να σταματήσει τη θέληση του να ξαναπαίξει. Ο Αμερικανός δεν τα παράτησε ποτέ, είχε κάθε λόγο να το κάνει, αλλά από την πρώτη στιγμή η μοναδική του επιθυμία ήταν να ξαναπαίξει μπάσκετ.

Επέστρεψε, και μάλιστα ως νικητής. Λίγους μήνες μετά το χειρουργείο του, ο  Κούριτς οδήγησε την Γκραν Κανάρια στην κατάκτηση του Supercopa της Ισπανίας, και μάλιστα ως MVP της διοργάνωσης!

Ο 28χρονος άσος έμεινε στην Γκραν Κανάρια ως το 2017, όταν συμφώνησε με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η σεζόν του Κούριτς στην Ζενίτ ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες της καριέρας του  με 15,7 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ στη VTB, ενώ στο EuroCup είχε κατά μέσο όρο 15 πόντους, 3,6 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ.

Μία ακόμη διάκριση ήρθε για τον Αμερικανό, με το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και τη μεγάλη του επιστροφή στην ACB. Οι Καταλανοί βρίσκονται πολύ κοντά στον Κούριτς και ευελπιστούν πως θα καταφέρει να καλύψει το κενό που δημιουργεί η απώλεια του Πέτερι Κόπονεν. Σύμφωνα με τον Ισπανό δημοσιογράφο Chema De Lucas, υπάρχει προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και αναμένεται να υπογράψουν συμβόλαιο δύο ετών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ