23.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ένας κοκκαλιάρης από το Μπρούκλιν που πήγαινε για ποδόσφαιρο (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει την ιστορία ζωής του Κάιλ Άλμαν, που από ένα κοκκαλιάρικο παιδί από το Μπρούκλιν που πήγαινε να παίξει ποδόσφαιρο, ερωτεύθηκε με το μπάσκετ, έφτασε στο σημείο να... μοιάζει στην Κιμ Καρντάσιαν και στην αναμέτρηση του «Ανδρέας Παπανδρέου», «σκότωσε» το Περιστέρι φορώντας την φανέλα της Ρίγα, περνώντας νωρίτερα από το Λαύριο.

Ο Κάιλ Άλμαν ο πρεσβύτερος και η σύζυγός του, Σύνθια, είχαν αποφασίσει να δώσουν τα αντίστοιχα ερεθίσματα στο παιδί τους, ώστε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Και μιλάμε… για το κανονικό, αφού το αμερικανικό για εκείνους δεν αποτελούσε καν θέμα συζήτησης.

Ο γιος τους, ο Κάιλ ο νεότερος, ήταν έξι ετών και ξεκίνησε να τρέχει με μια μπάλα στα πόδια, ώσπου μια μέρα, έναν χρόνο αργότερα, μπήκε το μπάσκετ στη ζωή του. Και το κοκκαλιάρικο παιδάκι από το Μπρούκλιν, κάπου εκεί, ξεκίνησε το δρόμο του μέσω της «πορτοκαλί θεάς», λέγοντας πως «απλά ήθελα να έχω μια μπάλα και να παίζω».

Φάνηκε πως ήταν στην φύση του. Κάπως έτσι, ο πατέρας του τον οδηγούσε στις προπονήσεις κι εκείνος έβγαινε, για να παίξει με αυτή την μπάλα και να ντριμπλάρει στη μέση του δρόμου.

https://www.youtube.com/watch?v=zqMJO9-XqzQ&ab_channel=NextOnes

Το αντίθετο χέρι και… το κοινό με την Κιμ Καρντάσιαν

Ο Κάιλ Άλμαν ο νεότερος παραδέχεται, ότι όλα γίνονταν πιο σοβαρά με την ενασχόλησή του με το μπάσκετ, όταν ήταν 11 ετών, μαθαίνοντας με το σκληρό τρόπο από τους προπονητές του. Παρότι δεξιόχειρας, εκείνοι του ζητούσαν να παίζει με το αριστερό, την ίδια στιγμή που έκανε αρκετά βάρη, καθώς έπρεπε να πάρει μυϊκή μάζα.

Αυτή η δουλειά κάποια στιγμή απέδωσε «καρπούς», με αποτέλεσμα να ξεχωρίσει στις διοργανώσεις Λυκείων του Κουίνς και να πάρει το δρόμο για πολλά, πολλά χιλιόμετρα πιο μακριά από το σπίτι του. Το Πανεπιστήμιο Φάλερτον της Καλιφόρνια τον κάλεσε κι εκείνος ανταποκρίθηκε στην πρόκληση, αποδεικνύοντας στους γονείς του πως, τελικά, ήταν φτιαγμένος για να παίζει μπάσκετ. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ανταποκρίηθηκε στην επιθυμία τους να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Από την πρώτη χρονιά του στην ομάδα, αυτό που τον ξεχώριζε ήταν… τα παπούτσια του. Και μόνο στις προπονήσεις, εκείνος ερχόταν με 10 ζευγάρια παπούτσια, φτάνοντάς τα στα 70 περίπου, όταν είχε τελειώσει τις σπουδές και την κολλεγιακή του καριέρα. Οι συμπαίκτες και οι προπονητές του δε σταματούσαν την… καζούρα και ανέφεραν περιπαικτικά πως η συλλογή του ανταγωνιζόταν αυτήν της Κιμ Καρντάσιαν.

https://www.youtube.com/watch?v=oWoiS0WVwHk&ab_channel=NextOnes

Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της παρουσίας του στο Καλ Στέιτ Φάλερτον ήταν ένας αρκετά σημαντικός παίκτης, ξεκινώντας από ένας πολύτιμος αναπληρωματικός και ολοκληρώνοντας ως πρωταγωνιστής, οδηγώντας μέχρι τον τελικό της περιφέρειας Big West Conference την ομάδα του και αναδεικνυόμενος σε MVP.

Μια ξεχωριστή ιστορία από εκείνον τον τελικό με το Ιρβάιν, ήταν η «Οδύσσεια» της μητέρας του. Ξεκίνησε από την Νέα Υόρκη στις 4 το πρωί, για να πάρει το αεροπλάνο, το οποίο πρώτα αναβλήθηκε για τις 8 και μετά για τις 11 το πρωί. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει ένα λεωφορείο για το Σικάγο, όπου πέταξε για τη Σάντα Άνα, φτάνοντας στο γήπεδο στις 8:30 το απόγευμα, για να βρει το σύζυγό της, που βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι, δείχνοντας την υπερηφάνεια για το γιο της. Τα δικά του «φτερά» θα συνέχιζαν να πετούν, φυσικά, αν και εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

https://www.youtube.com/watch?v=nePbvg4G-yk&ab_channel=NextOnes

Η ανακάλυψη του Σερέλη και… το «διπλό» στο Περιστέρι

Από τη στιγμή, που δεν κατάφερε να βρει ομάδα στο ΝΒΑ το καλοκαίρι του 2019, μην έχοντας επιλεγεί στο draft, έπρεπε να αναζητήσει τον πρώτο του επαγγελματικό σταθμό εκτός χώρας. Το Λαύριο ήταν εκείνο, που τον ανακάλυψε, με τον Χρήστο Σερέλη να τον φέρνει στην ανατολική Αττική και την επιλογή του να πιάνει τόπο μέχρι την καραντίνα, έχοντας κατά μέσο όρο 11.1 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ στην Basket League.

https://www.youtube.com/watch?v=_hwt9qTbDvc&ab_channel=ErdalOnurEsen

Ο Άλμαν πήρε, με αυτό τον τρόπο, το εισιτήριο για το BCL, φορώντας την φανέλα της Ρίγα. Στην χώρα μας τον θυμηθήκαμε… για τα καλά στο ματς με το Περιστέρι. Δύο λέι απ, δύο καθοριστικά καλάθια κι ένα μεγάλο «διπλό» έναντι του συνόλου του Νίκου Παπανικολόπουλου, που δείχνει πως εκείνος και η παρέα του… δεν είναι στη διοργάνωση για τουρισμό.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ