27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ένας κανονικός γκαρντ, κανένας κανονικός αμυντικός

Ο Παναθηναϊκός βρίσκει στο πρόσωπο του Σέλβιν Μακ έναν κανονικό γκαρντ, όμως αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξε ένας κανονικός αμυντικός να σταματήσει τον Βασίλιε Μίτσιτς.

Η καλή προσπάθεια που κάνει κάθε εβδομάδα η ομάδα του Γιώργου Βόβορα είναι ένα θετικό στοιχείο, όμως με ευχολόγια δεν πήγε κανείς μπροστά. Και θα πρέπει να βρει τον τρόπο να κερδίζει, σταματώντας να μένει με τις καλές εντυπώσεις και τη μαχητικότητα την οποία αναμφίβολα παρουσιάζει.

Όχι, δεν τρελάθηκε κανείς. Η Αναντολού Εφές, όταν παίζει πλήρης είναι σίγουρα ένα επίπεδο πάνω από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Χθες (13/11) είχε και το «τριφύλλι» μία τεράστια απουσία, αυτή του Νεμάνια Νέντοβιτς. Ωστόσο ο Αταμάν στο αρχικό του πλάνο δεν είχε τους Λάρκιν και Ντάνστον, με το ξεκίνημα όμως έχασε και τον Μπομπουά. Και η ευκαιρία δημιουργήθηκε αυτόματα για μία νίκη που αρχικά θα ήταν εκτός προγράμματος.

Τι συνέβη τελικά; Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει από έναν παίκτη. Όποιος κι αν είναι αυτός ο παίκτης, κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Κι απαγορεύεται ακόμα περισσότερο, αν σκεφτεί κανείς πως ήταν δεδομένο ότι ο Μίτσιτς θα «φορτωνόταν» προσπάθειες, από τη στιγμή που έλειπαν τα υπόλοιπα «βαριά όπλα» της περιφέρειας.

Ποια ήταν η αντίδραση των «πράσινων» σε αυτό; Τον άφησα να βρει ρυθμό στην τρίτη περίοδο και να γυρίσει μόνος του ένα ολόκληρο παιχνίδι. Απαράδεκτη η εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου, καθώς δεν έκρινε κανείς σκόπιμο να κάνει ένα φάουλ στον Μίτσιτς για να μην του επιτρέψει να βρει ρυθμό. Ακόμα και στην τελευταία φάση της περιόδου, ο κόουτς Βόβορας ζήτησε από τους παίκτες του φάουλ (με το «τριφύλλι» να έχει να δώσει δύο ομαδικά) κι εκείνοι το έκαναν πάνω στην προσπάθεια του Σέρβου.

Αυτές οι λεπτομέρειες πολλές φορές βοηθούν μία ομάδα να ξεφύγει από το επίπεδό της και να ανέβει ψηλότερα. Ο Παναθηναϊκός προς το παρόν αρνείται να το κάνει και το «πληρώνει», αφού οι αντίπαλοι παίζουν κι εκείνοι και δεν πρόκειται να χαριστούν, όπως και δεν έχουν κάνει. Το γεγονός ότι για ακόμα μία φορά δεν παράτησε τη «μάχη» και το πάλεψε όσο πάει, ήταν ένα θετικό, αλλά πλέον αυτό το έχει κερδίσει το συγκεκριμένο σύνολο και θεωρείται δεδομένο.

Αν υπήρξε ένα ευχάριστο νέο για τους «πράσινους», δεν ήταν άλλο από την παρουσία του Σέλβιν Μακ. Ο Αμερικανός είναι ένας κανονικός γκαρντ και δεν έχει καμία σχέση με παίκτες του στυλ του Τζάκσον και του Σάικς οι οποίοι έχουν «ταβάνι» και δεν πείθουν -ειδικά ο δεύτερος- με την εικόνα τους στο παρκέ.

Ο Μακ δεν θα βάζει κάθε βράδυ 18 πόντους, όμως διαθέτει ορισμένα χρήσιμα στοιχεία, ενώ είναι «παιγμένος» στο ΝΒΑ, έχοντας μία σημαντική πορεία σε αυτό. Φάνηκε από την παρουσία του πως μπορεί να αποτελέσει μία χρήσιμη λύση στο ροτέισον και να πάρει «βαριά» λεπτά στη θέση «1» αλλά και στο «2».

Την ίδια στιγμή ο Φόστερ πραγματοποίησε εμφάνιση κατώτερη του αναμενομένου, όταν ο Παναθηναϊκός περίμενε από αυτόν να βγει μπροστά, λόγω και της απουσίας του Νέντοβιτς. Παρ' όλα αυτά ήταν τουλάχιστον απροσδόκητο να μείνει στον πάγκο σε σχεδόν όλη την τελευταία περίοδο για να παίξει ο Λευτέρης Μποχωρίδης ο οποίος ήταν ακόμα χειρότερος από τον Αμερικανό, κάνοντας διαδοχικές γκάφες και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Μέσα σ' όλα πάντως ο Άαρον Ουάιτ έχει βρει τον καλό του εαυτό και προσφέρει σταθερά όσα μπορεί, την ώρα που ο Ντίνος Μήτογλου αναζητείται εδώ κι έναν μήνα, μετά τη μεγαλειώδη εκτός έδρας εμφάνισή του κόντρα στην Μπαρτσελόνα στα μέσα του Οκτώβρη.

Πλέον το... υπέροχο πρόγραμμα της Ευρωλίγκας φέρνει τις ομάδες μπροστά στη δεύτερη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν. Και «συμπτωματικά», ο Παναθηναϊκός θα δώσει ξανά σε αυτήν, δύο παιχνίδια μακριά από την Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση θα ταξιδέψει στην Ισπανία για να συναντηθεί με τη Βαλένθια και την Μπασκόνια, αν γίνουν τα παιχνίδια βεβαίως, καθώς εγκυμονεί πάντοτε ο κίνδυνος του Covid-19.

Και μάλιστα οι «πράσινοι» χρωστούν ήδη δύο εκτός έδρας αγώνες... Το σίγουρο είναι ότι το έργο τους δεν θα είναι εύκολο στην Ιβηρική Χερσόνησο, όμως θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να πάρουν τουλάχιστον μία νίκη, αν δεν θέλουν να μείνουν υπερβολικά νωρίς μακριά από τη «μάχη» για μία θέση στην οκτάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ