19 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ένας… Αφρικανός Ιάπωνας που έμεινε για το όνειρο (vids)

Ο Ρούι Χατσιμούρα έγραψε τη δική του ιστορία στα draft του ΝΒΑ, αφού έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που συγκαταλέγεται στους πρώτους 10 χάρη στην επιλογή των Ουίζαρντς στο νούμερο 9, με τον έχοντα αφρικανικές ρίζες φόργουορντ να κεντρίζει το ενδιαφέρον, ενώ κάποτε δεν άντεχε και ήθελε να γυρίσει σπίτι του.

Πώς γίνεται, κάποιες φορές, μια απόφαση να αλλάξει όλη σου τη ζωή; Σκεφτείτε, δηλαδή, να είστε παίκτης του κολλεγιακού πρωταθλήματος, να δυσκολεύεστε να προσαρμοστείτε σε βαθμό να θέλετε να τα παρατήσετε, αλλά τελικά να αποφασίζετε να παλέψετε, αντί να γυρίσετε στην πατρίδα σας, για να μιλάει τελικά μια μέρα για εσάς όλος ο κόσμος. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Ρούι Χατσιμούρα, την ίσως πιο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα του φετινού draft μετά τον Ζάιον Ουίλιαμσον.

Αν σκεφτεί κανείς και μόνο, ότι είναι μισός Ιάπωνας από τη μητέρα του και μισός από το Μπενίν λόγω του πατέρα του, τότε καταλαβαίνει πως μιλάμε για ένα άτομο, που δε θα περάσει απαρατήρητο. Ψηλός, βλέποντας τον κόσμο από τα 204 εκατοστά, με χαρακτηριστικά όπως η διείσδυση, το καλό transition ή τα σουτ από μέση απόσταση, ο απόφοιτος του Γκονζάγκα τελικά επιλέχθηκε από μια ομάδα... που δεν του μίλησε ποτέ.

Ναι, αυτή είναι η αλήθεια και την εξομολογήθηκε ο ίδιος. Οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς τον διάλεξαν στο νούμερο 9, χωρίς να έχουν κάνει... μισή επαφή μαζί του και προκαλώντας μια μεγάλη έκπληξη, καθιστώντας τον ως τον πρώτο Ιάπωνα που μπαίνει στο ΝΒΑ μεταξύ των πρώτων 10 picks. Κι όπως δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, έτσι μάλλον δεν περίμενε για 3 χρόνια να αντέξει στο Πανεπιστήμιο και να βρεθεί στην Νέα Υόρκη, όπου το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν... να απολαύσει μια πίτσα από τις φημισμένες της πόλης.

«Η γλώσσα, η επικοινωνία με τους άλλους ήταν κάτι πολύ σκληρό, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο στην Ιαπωνία. Σκέφτηκα να γυρίσω στο σπίτι μου, αλλά δεν τα παράτησα, είχα ένα στόχο να πετύχω», είπε κάποτε σε δηλώσεις του. Και ναι, τα κατάφερε ο 21χρονος «άσος», κάνοντας άλματα προόδου για να βρεθεί τόσο ψηλά, ύστερα από μια τριετία. Για την καταγωγή του, που βρίσκεται σε συνάρτηση με τις δυσκολίες που πέρασε, ανέφερε πως «νόμιζα ότι ο μπαμπάς μου ήταν ο μοναδικός μαύρος στην Ιαπωνία. Με κοιτούσαν σαν να είμαι κάτι διαφορετικό, αλλά συνήθισα. Είμαι περήφανος για τη διπλή μου καταγωγή».

Είναι σίγουρο, ότι αυτός ο παίκτης έχει πολύ ωραίες ιστορίες να μας προσφέρει στα παρκέ του ΝΒΑ. Και είναι, μάλλον, ένας λόγος να δει κανείς τους Ουίζαρντς, τον καιρό που βρίσκονται σε μια σταθερή παρακμή, αν και ψάχνουν το colpo grosso, ώστε ο Μασάι Ουζίρι να τους μετατρέψει σε... πρωταθλητές, όπως έκανε και με τους Ράπτορς ως πρόεδρος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ