25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένας διαφορετικός «τελικός» σε ξένο «σπίτι»

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο «Παλαντέζιο» από την Αρμάνι Μιλάνο, στον μεγαλύτερο αγώνα του -μέχρι τον επόμενο- στη φετινή Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» και οι Λομβαρδοί είναι μεταξύ των τεσσάρων μνηστήρων που παλεύουν για την κατάληψη των τριών... θρόνων οι οποίοι δίνουν την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Μάλιστα έχουν το ίδιο ρεκόρ (14-13), ενώ στον πρώτο γύρο οι πρωταθλητές Ιταλίας είχαν αλώσει το ΟΑΚΑ με 86-83, σ' ένα επεισοδιακό παιχνίδι, μία ημέρα μετά την απομάκρυνση του Τσάβι Πασκουάλ από τον πάγκο του «τριφυλλιού».

Το γήπεδο

Λόγω συναυλιών στο «Μεντιολάνουμ Φόρουμ», η αναμέτρηση δεν θα διεξαχθεί στη φυσική έδρα της Αρμάνι, αλλά στο «Παλαντέζιο», την έδρα της Καντού. Πρόκειται για ένα μικρότερο γήπεδο (χωράει περίπου 7000 κόσμο) που έχει όμως πιο καυτή ατμόσφαιρα. Στο παρελθόν οι δύο αντίπαλοι είχαν συναντηθεί ξανά στο «σπίτι» της Καντού. Στις 11/12/2014, η Αρμάνι είχε νικήσει δύσκολα με 66-64 σε αυτό το γήπεδο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Χάκετ.

Τα «κλειδιά»

Ο Παναθηναϊκός για να ελπίζει θα πρέπει να μην επιτρέψει στον Μάικ Τζέιμς να κάνει τα συνηθισμένα του... όργια. Ο πρώην παίκτης των κυπελλούχων Ελλάδας διανύει περίοδο φόρμας και είναι ασταμάτητος στους τελευταίους αγώνες. Αν η ομάδα του Ρικ Πιτίνο τον περιορίσει, τότε θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τη δυναμική τους -με δεδομένη και την απουσία του Αρτούρας Γκουντάιτις- μέσα στη ρακέτα και να αποφύγουν τα πολλά μακρινά σουτ, καθώς έχει αποδειχτεί πως όταν παίρνουν μετρημένες προσπάθειες από το τρίποντο, έχουν καλύτερο ποσοστό και μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

Η «σκακιέρα»

Ο Ρικ Πιτίνο φαίνεται ότι έχει καταλάβει τι ακριβώς χρειάζεται να κάνει για να οδηγεί τον Παναθηναϊκό στις νίκες, με το «τριφύλλι» να έχει φτάσει τις πέντε διαδοχικές επιτυχίες. Ο Αμερικανός προσαρμόζεται και βελτιώνεται ενώ βελτιώνει και ο ίδιος τις αποφάσεις του.

Στον αντίποδα, ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι έχει εμπειρία από τη Σιένα με την οποία είχε κάνει κάποιες πολύ καλές πορείες. Πλέον θέλει να οδηγήσει ψηλά και την Αρμάνι, αλλά πολλές φορές δεν παίρνει τις σωστές αποφάσεις από την άκρη του πάγκου στα κρίσιμα σημεία.

Οι σφυρίχτρες

Ο πολύπειρος Ισπανός Χουάν Κάρλος Γκαρσία θα είναι ο πρώτος διαιτητής του αγώνα. Έμπειρος και ο δεύτερος, Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς, ενώ λιγότερο γνωστός είναι ο τρίτος, Ερσάν Καρτάλ από την Τουρκία. 

Η παράδοση

 Από το 2000 κι έπειτα ο Παναθηναϊκός είναι απόλυτος κυρίαρχος απέναντι στην Αρμάνι. Σε 15 αναμετρήσεις η ελληνική ομάδα έχει νικήσει σε 11 περιπτώσεις. Στην τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση επί ιταλικού εδάφους, ο Παναθηναϊκός, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου είχε «δραπετεύσει» από την έδρα της Αρμάνι με 96-95, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή, τον μεγάλο αποψινό αντίπαλο, Μάικ Τζέιμς.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ