21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ένας ήρωας για τη Σαραγόσα (pics, vid)

Η Σαραγόσα ζει το δικό της παραμύθι και όπως κάθε παραμύθι έτσι κι αυτό πρέπει να έχει έναν ξεχωριστό ήρωα. Στην περίπτωση τον Ισπανών, ο ήρωας αυτός δεν είναι άλλος από τον Σταν Οκόγιε που οδήγησε την ομάδα του σε μία ιστορική πρόκριση απέναντι σε ένα από τα μεγαθήρια της ACB.

Ο Σταν Οκόγιε είναι χωρίς αμφιβολία ο άνθρωπος των ημερών. Έκανε μία εκπληκτική σεζόν με τη φανέλα της Σαραγόσα, ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο και κατέκτησε με άνεση μία θέση στην καλύτερη πεντάδα του Ισπανικού πρωταθλήματος, για να δώσει μόνο μία γεύση για το τι έπεται και να έρθει να γράψει ιστορία και στα playoffs.

Πρόκειται για έναν... αμετανόητο έφηβο που θα έκανε τα πάντα για να γυρίσει έστω και για λίγες ώρες στη γειτονιά του και στο μπάσκετ που έπαιζε στους δρόμους με τους φίλους του, παρόλο που ήταν ο πιο ψηλός και συχνά ο ανεπιθύμητος στις μπασκετικές μάχες. Με ένα σύντομο πέρασμα από την Ελλάδα και τον Ίκαρο Καλλιθέας, καθώς και μία συμμετοχή στους Ολυμπιακού Αγώνες του Ρίο, ο Νιγηριανός φόργουροντ βρισκόταν διαρκώς σε αναζήτηση ενός νέου σταθμού που θα έδινε μία νέα πνοή στην καριέρα του. Και αυτός ο σταθμός βρέθηκε, όταν το καλοκαίρι του 2018 χτύπησε το τηλέφωνο του Οκόγιε και στην άλλη μεριά της γραμμής βρέθηκαν οι άνθρωποι της Σαραγόσα. Εκεί βρήκε αυτό που έψαχνε, αυτό που πάντα ονειρευόταν. Σε δηλώσεις που έκανε μάλιστα στην ισπανική λίγκα δε δίστασε να σχολιάσει πως θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τη θέση του στην ομάδα.

Ο ίδιος δηλώνει πως δε φοβάται το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα, δεν κρύβεται. Ξέρει πως οι συμπαίκτες του βασίζονται σε αυτόν και θέλει να τους το ανταποδώσει. Και πως να μην βασίζονται σε αυτόν όταν είναι ο τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος και όταν κατακτά μία θέση στην καλύτερη πεντάδα της λίγκας με ομόφωνη απόφαση φιλάθλων και δημοσιογράφων. «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που μιλάνε πολύ. Ούτε στο γήπεδο είμαι από τους ηγέτες που μιλάνε. Προσπαθώ να δώσω το παράδειγμα με τις πράξεις μου μέσα στο παρκέ» είπε χαρακτηριστικά ο Νιγηριανός άσος. 

Ο Οκόγιε είναι ένας άνθρωπος που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, από τα πρωτοσέλιδα τα μεγάλα συμβόλαια. Είναι ένας άνθρωπος που σε κάθε ομάδα και σε κάθε σύστημα μπορεί να δει εκείνο το ψηλό παιδί που έπαιζε μπάσκετ στη γειτονιά του με τους φίλους του. Πώς να μην πιστέψει κανείς σε αυτή τη Σαραγόσα που διάλεξε για οδηγό της έναν τέτοιο άνθρωπο που αφήνει στην άκρη τα λόγια και δείχνει το δρόμο προς τη νίκη με τη στάση του μέσα στο γήπεδο. Πώς να πει κανείς πως η Σαραγόσα θα είναι η χαμένη αν σε λίγες μέρες αποκλειστεί από την Μπαρτσελόνα, όταν η Σαραγόσα ήταν αυτή που νίκησε έναν τέτοιο παίκτη. 

https://youtu.be/GTaRZ0M05UM



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ