19 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έμεινε με δεκατέσσερις παίκτες η Ισπανία

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο «έκοψε» τους πρώτους δύο παίκτες από την προεπιλογή της Εθνικής Ισπανίας, που προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019.

Οι Ίβηρες νίκησαν με 96-64 το Κονγκό στη Μάλαγα και αμέσως μετά το φιλικό ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανακοίνωσε πως οι Πάμπλο Αγκιλάρ και Ζοάν Σάστρε δεν θα συνεχίσουν στην προετοιμασία. Αμφότεροι θα αποχαιρετήσουν τους συμπαίκτες τους μετά την επιστροφή της αποστολής στη Μαδρίτη, την Κυριακή (11/08), και πριν αυτή αναχωρήσει για τις ΗΠΑ ώστε να δώσει συνέχεια στις φιλικές αναμετρήσεις της.

Οι δεκατέσσερις παίκτες, που συνεχίζουν στην προετοιμασία για το μεγάλο φετινό «ραντεβού» (31/08-15/09, είναι οι Χαβιέ Μπεϊράν, Βίκτορ Κλαβέρ, Κίνο Κόλομ, Ιλιμανέ Ντιόπ, Χαϊμέ Φερνάντεθ, Ρούντι Φερνάντεθ, Μαρκ Γκασόλ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ουίλι Ερνανγκόμεθ, Σέρχιο Γιούλ, Πιέρ Οριόλα, Τσάβι Ραμπασέδα, Πάου Ρίμπας και Ρίκι Ρούμπιο.

Θυμίζουμε πως οι Ισπανοί έχουν κληρωθεί στο Γ’ Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Κουανγκτσόου, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθούν αντιμέτωποι με το Ιράν, το Πουέρτο Ρίκο και την Τυνησία, ενώ στη συνέχεια θα διασταυρωθούν με το Δ’ Όμιλο (Αγκόλα, Φιλιππίνες, Ιταλία και Σερβία). Στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, που φιλοξένησαν οι ίδιοι το 2014, είχαν μείνει στην πέμπτη θέση, ενώ το 2010 στην Τουρκία τερμάτισαν έκτοι. Αυτή θα είναι η δωδέκατη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, στην οποία έχουν μόλις ένα μετάλλιο, το χρυσό από το 2006 στη Σαϊτάμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ