25.8 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Έλληνες εκδικήθηκαν για τον Ολυμπιακό! (vids)

Ο Φώτης Κατσικάρης και ο Κώστας Βασιλειάδης πήραν εκδίκηση για λογαριασμό του Ολυμπιακού, λίγα 24ωρα μετά τη συντριβή του τελευταίου στη Βιτόρια! Ο πρώτος οδήγησε από τον πάγκο την Τενερίφε σε σπουδαία εντός έδρας νίκη επί της Μπασκόνια (86-74) και ο δεύτερος ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, σκοράροντας 16 πόντους με 3/6. Ο Τιμ Αμπρομάιτις με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Τενερίφε, η οποία πλέον βρίσκεται μια ανάσα από τη συμμετοχή της στο φάιναλ έιτ του Κυπέλλου.

Από την Μπασκόνια ο Τόρνικε Σενγκέλια έκανε μεγάλο παιχνίδι με 25 πόντους και 8 ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν αρκετός. 

Λίγα 24ωρα μετά την ήττα της από τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, η Μπαρτσελόνα έφαγε νέα... σφαλιάρα, αυτή τη φορά μέσα στο σπίτι της. Η Μάλαγα πήγε και κέρδισε στη Βαρκελώνη με 76-73 και εξασφάλισε την παρουσία της στο φάιναλ έιτ του Κυπέλλου, υποχρεώνοντας την Μπάρτσα να μείνει πλέον τέσσερις ολόκληρες νίκες πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ, η οποία κάνει περίπατο. 

Η Μάλαγα κυριάρχησε απόλυτα στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, μάλιστα στο 30' ήταν μπροστά με 63-42. Παρ' όλα αυτά η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε μεγάλη επιστροφή στην τελευταία περίοδο, η οποία ωστόσο έμεινε ανολοκλήρωτη, καθώς το τρίποντο του Πρέσεϊ στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο κι έτσι το παιχνίδι δεν πήγε στην παράταση. 

Ο Πρέσεϊ, πάντως, λίγο έλειψε να αναδειχθεί σε ήρωα για την Μπάρτσα, αφού ένα άλλο τρίποντο που είχε επιχειρήσει νωρίτερα, είχε βρει στόχο και είχε φέρει την ομάδα του σε απόσταση βολής απο τη Μάλαγα.

Ο Κάρλος Σουάρεθ με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μάλαγα, ενώ από την Μπαρτσελόνα, που αγωνίστηκε ξανά χωρίς τον Σεραφέν, πρώτος σκόρερ ήταν ο Οριόλα με 17 πόντους.

Η Ρεάλ, τέλος, έκανε... φύλλο και φτερό στη Μαδρίτη τη Φουενλαμπράδα (100-72) και αύξησε τη διαφορά της στην κορυφή, δείχνοντας να κάνει υγιεινό περίπατο φέτος στη Liga Endesa. Έξι παίκτες της "βασίλισσας" σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, όμως δύο ξεχώρισαν ιδιαιτέρως. Ο Λούκα Ντόντσιτς έφτασε πολύ κοντά στο τριπλ νταμπλ, αλλά τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Και ο Έντι Ταβάρες έκανε ένα χορταστικό νταμπλ νταμπλ με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ. Από τη Φουενλαμπράδα διασώθηκε ο Μάρκο Πόποβιτς σκοράροντας 18 πόντους.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ