26.1 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Έλληνας προπονητής κατακτάει το πρωτάθλημα της Ιρλανδίας (vids)

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό πρόσθεσαν οι Έλληνες προπονητές, με τον Γιάννη Λιαπάκη να οδηγεί στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 40 χρόνια, τους UCD Marian.

Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται στην συγκεκριμένη ομάδα από το 2013 ως και σήμερα, συμπληρώνοντας μια πενταετία ως head coach, βρέθηκε στο πλευρό του Μάριου Δεσποτάκη σε Απόλλωνα Σμύρνης, ΦΕΑ και ΑΕΚ Περιστερίου, έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία σε γυναικείες ομάδες και έχοντας εργαστεί και στον Παγχιακό. Με αυτή την ιδιότητα, και ως βοηθός μετακόμισε στην Ιρλανδία το 2011 και στην DCU Mercy, πριν αναλάβει την τωρινή του ομάδα, οδηγώντας την στην μεγαλύτερη επιτυχία της σύγχρονης ιστορίας της.

Στις δηλώσεις του ο 40χρονος τεχνικός, τις οποίος μπορείτε να ακούσετε ΕΔΩ, ανέφερε ότι : «Ήταν μακρύς ο δρόμος για να φτάσει η ομάδα του σε αυτή την επιτυχία. Μας πήρε πέντε δύσκολα χρόνια, με πολύ δουλειά για να φτάσουμε ως εδώ, και στο τέλος τα καταφέραμε, με τα πάντα να ανήκουν στους παίκτες μας, έπαιξαν καταπληκτικά και το άξιζαν. Το παιχνίδι κρίθηκε και στην τύχη, στο στρίψιμο ενός νομίσματος, αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω ανακούφιση, και όλοι μαζί θα το γιορτάσουμε».

Στον τελικό του πρωταθλήματος η UCD Marian επικράτησε της Pyrobel Killester με 72-71, με το φινάλε να είναι συγκλονιστικό. Ο Ρόου με τρίποντο στα 12,1'' πριν το τέλος ισοφάρισε σε 71-71 για την Pyrobel Killester, με τον Γκάροου να έχει 1/2 βολές στα 5'', με αποτέλεσμα να χαρίσει το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1978 στην ομάδα του.

Χαρακτηριστική η ιστορία του Conor Meany, ο οποίος είχε δει τον πατέρα του ως αρχηγό να σηκώνει το τρόπαιο στο μακρινό 1978, και ήταν αυτός που με την σειρά του το σήκωσε στον ουρανό του Δουβλίνου 40 χρόνια μετά, στα 31 του χρόνια : «Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά. Ήταν ένα εκπληκτικό παιχνίδι, και όποιος και να το κέρδιζε θα ήταν δίκαιο. Το να κερδίσεις το πρωτάθλημα είναι εκπληκτικό. Είναι μια οικογενειακή ομάδα, και αυτά που έγιναν πίσω από τις κουρτίνες είναι εκπληκτικά. Ο πατέρας μου το κέρδισε όταν ήταν 27 χρονών, εγώ το κατάφερα στα 31 μου χρόνια».

Για την ιστορία ο Γιάννης Λιαπάκης στο ρόστερ της ομάδας του, εκτός από Ιρλανδούς αθλητές, διαθέτει τον 26χρονο Αμερικανό γκαρντ, Μαικ Γκάροου, τον 32χρονο Πολωνό πάουερ φόργουορντ, Μάριους Μάρκοβιτς , τον 26χρονο Λιθουανό φόργουορντ, Μάικ Μπεντούλσκις  και τον 35χρονο Ισπανό φόργουορντ Τζόρντι Βαλ-Λομπέρα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ