18.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Έλενα Τσινέκε στο Basketa: «Γιατί όχι και στο WNBA» (pics)

Η Έλενα Τσινέκε είναι ένα από τα λαμπρά ταλέντα του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα. Με εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Νίκης Λευκάδας τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στο EuroCup, αλλά και με αυτή της Εθνικής, η νεαρή γκαρντ μοιάζει να είναι το "next big thing" στην Ευρώπη και γιατί όχι στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Μιλώντας στο Basketa.gr, η Έλενα Τσινέκε αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία της Νίκης Λευκάδας στη φετινή σεζόν, στα όνειρά της για το μέλλον, στο περιβόητο παρατσούκλι "Θηλυκός Αντετοκούνμπο" αλλά και στις παίκτριες που έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την καριέρα της.

Πλέον η Νίκη Λευκάδας έχει ένα πολύ καλό σερί 6 συνεχόμενων νικών που την έχουν φέρει στην τετράδα. Ποιος είναι ο βασικός στόχος της ομάδας για τη φετινή σεζόν;

«Αυτό που θα θέλαμε ιδανικά στο πρωτάθλημα θα ήταν να πάρουμε μία καλή θέση στην κατάταξη. Μέσα από τη δουλειά και την ομαδικότητα μπορούμε να το καταφέρουμε, το έχουμε δείξει άλλωστε και στους τελευταίους αγώνες που έχουμε συγκεντρώσει θετικά αποτελέσματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι άμα θέλουμε κάτι πολύ θα το πετύχουμε».

Είναι ένας στόχος της ομάδας η έξοδος στην Ευρώπη και στην επόμενη σεζόν;

«Σίγουρα δουλεύουμε σκληρά για μία καλή θέση στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα οι καλές μας εμφανίσεις στις εγχώριες διοργανώσεις θα μας δώσουν και μία θέση στη Ευρώπη».

Τι θεωρείς ότι κερδίσατε από τη φετινή παρουσία σας στην Ευρώπη;

«Πρώτα απ' όλα κερδίσαμε εμπειρία. Είναι μία πολύ ωραία διοργάνωση. Μπορεί να μην καταφέραμε να κάνουμε νίκη αλλά το απολαύσαμε πραγματικά όσο πιο πολύ μπορούσαμε. Μακάρι να μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε παραπάνω στις απαιτήσεις της διοργάνωσης, αλλά στην τελική αυτό που μας έμεινε ήταν η όμορφη εμπειρία.

Ποιά ομάδα θεωρείς πως είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής σας στο φετινό πρωτάθλημα;

«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που μπορεί να θεωρηθεί ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας. Έχει σταθεί πολύ άξιος στο φετινό πρωτάθλημα και έχουμε ένα έξτρα κίνητρο για να τον κερδίσουμε, όπως άλλωστε και όλες τις άλλες ομάδες».

Έχοντας μπροστά σας το Final Four του Κυπέλλου, θεωρείς ότι η Νίκη Λευκάδας μπορεί να έχει μία θέση στον τελικό και αν ναι μπορεί να κατακτήσει ακόμη και τον τίτλο;

«Μπορούμε να το πετύχουμε άμα θέλουμε και δουλέψουμε σκληρά γι΄αυτό. Έχουμε ήδη αλλάξει τον τρόπο των προπονήσεων μας και αυτό αποδίδει. Είμαστε συγκεντρωμένες, και από εκεί και πέρα πρέπει να ακολουθήσουμε το στόχο μας και να είμαστε θετικές.

Αποτελεί έξτρα κίνητρο η νίκη απέναντι σε μία ομάδα αήττητη όπως ο Ολυμπιακός;

«Κάθε ομάδα σκέφτεται να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Είναι μία πανάξια ομάδα και συγχαρητήρια γι' αυτό. Οι ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους πάντα θέλουν να μετράνε μία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό».

Πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα δικό σου άνθρωπο στην ομάδα;

«Για μένα είναι σίγουρα πολύ σημαντικό. Είναι η αδερφή μου και με στηρίζει σε όλα. Έχουμε και τον δικό μας τρόπο επικοινωνίας, και μέσα και έξω από το γήπεδο. Φυσικά αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι είμαστε δίδυμες. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο συναίσθημα που είμαστε συμπαίκτριες και στη Νίκη Λευκάδας και στην Εθνική».

Πώς αισθάνεσαι με το παρατσούκλι «θηλυκός Αντετοκούνμπο»;

«Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δε μου άρεσε και πολύ, το άκουγα και σκεφτόμουν "Τι λένε;". Τώρα πια επειδή το ακούμε συνέχεια το έχω συνηθίσει και μπορώ να πω πως ίσως μου αρέσει».

Θα ήθελες να βρεθείς κάποια στιγμή στην Αμερική; Είναι στα άμεσα σχέδιά σου;

«Ναι εννοείται πως θα ήθελα. Νομίζω πως κάθε νέα αθλήτρια θα ήθελε κάποια στιγμή να παίξει και στην Ευρώπη, σε διοργανώσεις όπως η Ευρωλίγκα και το EuroCup, και φυσικά στο WNBA. Μία αθλήτρια η οποία δουλεύει σκληρά, έχει όνειρο να κάνει το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό».

Είχες κάποια στιγμή πρόταση από κάποιο κολέγιο;

«Μου έχει γίνει πρόταση και δεν την έχω απορρίψει. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Θεωρείς ότι ανήκεις σε μία νέα γενιά που θα βγει μπροστά για την Εθνική γυναικών; Ποια είναι τα στοιχεία που θα ήθελες να κρατήσεις από τις προηγούμενες γενιές;

«Όσο προχωράει ο καιρός δενόμαστε όλο και περισσότερο και θεωρώ ότι σιγά σιγά θα βρούμε τα πατήματά μας και ως νέα γενιά θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και στη συνέχεια. Όσο για τις προηγούμενες γενιές, σίγουρα κρατάω τις συμβουλές που μου έχουν δώσει. Με έχουν βοηθήσει αλήθεια πολύ και έχω κερδίσει πάρα πολλά. Παρατηρώ κάθε φορά τη συμπεριφορά που έχουν μέσα στο γήπεδο. Είναι επαγγελματίες και αυτό φαίνεται. Μέσα από αυτές έχω μάθει να δουλεύω τον εαυτό μου».

Ποια παίκτρια έχεις πρότυπο;

«Από το WNBA θαυμάζω πολύ την Κάντας Πάρκερ, η Έλενα Ντελ Ντον αν και βέβαια αυτή που μου αρέσει περισσότερο είναι η Νταϊάνα Ταουράσι. Είναι μία all around player που τα κάνει όλα, για μένα είναι η βασίλισσα του μπάσκετ. Από τις Ελληνίδες θαυμάζω πολύ την Εβίνα Μάλτση. Πιστεύω είναι η καλύτερη αρχηγός που θα μπορούσα να έχω».

Πώς είναι η ζωή στη Λευκάδα για μία νέα κοπέλα που έχει μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη;

«Στην αρχή μου φαινόταν αρκετά παράξενη. Στην πόλη έχει πολλά πράγματα να κάνεις, είναι μεγάλες οι αποστάσεις. Εδώ είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Έχει αρχίσει να μου αρέσει πολύ εδώ, είναι πραγματικά πολύ όμορφο νησί. Όταν έχει καλό καιρό κάνεις βόλτες και γενικά είσαι πιο ανεξάρτητη».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ