16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Έκτακτη συνάντηση στην Ευρωλίγκα

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη εξαιτίας του κορονοϊού για μία ακόμη φορά οδηγεί σε αλλαγή πλεύσης την Ευρωλίγκα. Όπως αναφέρει το Mozzartsport στις 5 Νοεμβρίου θέλει μέσω μια τηλεδιάσκεψης να συζητήσει με τις ευρωπαϊκές λίγκες αλλαγές στο καλεντάρι.

Ο μεγάλος αριθμός αναβληθέντων αγώνων στην Ευρωλίγκα, αλλά και στο EuroCup, αλλά και οι περιορισμένες -έως ανύπαρκτες- ελεύθερες ημερομηνίες στη σεζόν οδηγούν σε ασφυξία τις διοργανώσεις. Η απόφαση της Ευρωλίγκας να μην κάνει αλλαγές στο δικό της σύστημα διεξαγωγής από την έναρξη της σεζόν -ίσως να επιστρέψει στους ομίλους για να διευκολύνει και τις ομάδες- οδηγεί σε μικρά αδιέξοδα, καθώς υπάρχουν συνεχείς αναβολές και αναζητούνται η ημερομηνίες και στα εθνικά πρωταθλήματα.

Η πρόσκληση της Ευρωλίγκας αναφέρει πως "στόχος είναι να μοιραστούμε και να συντονίσουμε τις κινήσεις μας και τις πληροφορίες μας για καλύτερη οργάνωση των επόμενων εβδομάδων και μηνών. Τη δική τους άποψη αναμένεται να καταθέσουν και οι Ενώσεις Παικτών. Η πιο δυναμική φωνή ανήκει στην Ένωση Παικτών Ισπανίας, η οποία εδώ και καιρό στέκεται ακριβώς στην αλλαγή τρόπου διεξαγωγής της διοργάνωσης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ